İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde emniyet şeridi ihlali ve izinsiz “çakar lamba” kullanımına ilişkin denetim yaptı. Trafikten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper’in koordinesinde gerçekleştirilen uygulamada, emniyet şeridi ihlali yapan ve araçlarında izinsiz çakar lamba kullanan sürücülere ceza kesildi. 

Uygulama sırasında iki ambulans sürücüsüne “görev harici” emniyet şeridi ihlalinden, bir konsolosluk aracına da emniyet şeridi ihlalinden işlem yapıldı. Denetim esnasında emniyet şeridini kullanan bir cenaze nakil aracı, Emniyet Müdür Yardımcısı Alper tarafından durduruldu. Sürücünün araçta cenaze olduğunu söylemesi üzerine Alper, araçtaki tabutu kontrol etti. Tabutta cenaze olmadığı anlaşılınca sürücüye ceza yazıldı. 

‘İHLALLERLE MÜCADELE EDİYORUZ’

Alper, yaptığı açıklamada, İstanbul’un en önemli sıkıntılarından birinin trafik sorunu olduğu ifade ederek, “Kentte trafik sorununa ilişkin Vali ve Emniyet Müdürümüze en sık sorulan soruların başında emniyet şeridi ihlalleri ve çakar lambayla seyahat edilen araçların durumu yer alıyor. Biz de Trafik Şube Müdürlüğü görevlileri olarak yapılan bu ihlallerle etkin bir şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu konularda ihlal yaparak trafiği aksatanlarla mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. 

Denetimlerde dikkati çeken konulara ilişkin bilgi veren Alper, “Kontrol ettiğimiz iki ambulansta da hasta yoktu. Sürücüler ‘Hasta almaya gidiyorum’ diyorlar. Ümraniye’den Sarıyer’e gidiyorsa bu pek akla ve mantığa uygun değil” dedi. Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Tülay Işık da geçen yıl 457 bin 855 araca emniyet şeridi ihlalinden, 551 araca da kaçak çakar lamba kullanımından işlem yapıldığını söyledi. Işık, “Çakar lamba kontrollerinin başladığı 2011’den bu yana da 2 bin 647 araca cezai işlem uygulandı. Geçen iki ayda 118 bin 551 araca emniyet şeridi, 88 araca da çakar lamba ihlalinden işlem yapıldı” şeklinde konuştu.