Tren seyahatinin tadı başkadır. Tren, modernizme biraz direnme, biraz romantizm, biraz hızlı yaşamdan uzaklaşmayı çağrıştırır. Dünyanın birçok yerinde bu duyguları paylaşan insanların tecrübe etmeye bayılacağı birkaç rota önerisi

The Rocky Mountaineer


1990'da sefere başlayan, bu turistik tren gezisinde dünyanın en güzel manzaralarını yakalamak mümkün. Kanada'nın sarp dağları, el değmemiş doğası ile her türlü yiyecek ve içeceğin bulunduğu kompartımanlarla 6 gece 7 günlük bir seyahat yapılabilir.

The Glacier Express

İsviçre Alpleri'ndeki St. Moritz ve Zermatt istasyonları arasında çalışan trenle 91 tünel, 291 köprü ve oldukça derin vadilerden geçerek 100 yıllık bir seyahat tecrübesi edinilebilir.

Hiram Bingham Orient Express

Peru'daki antik İnka şehri Machu Picchu'ya hayat boyu unutamayacağınız bir seyahat yapmak istiyorsanız bu tren seyahati ideal bir seçim olabilir. Bir günlük sürecek bu seyahat süresince trende her ihtiyacınız veya zevkinize yönelik hizmetler mevcut.

The Royal Scotsman

İskoçya'da golf sporunun doğduğu toprakları ve eşsiz kara manzarasının tadını çıkarmak isteyen 36 kişiden biri olabilirsiniz. Bu keyifli yolculuk 4 gece 5 gün sürüyor.

Talyllyn Railway

Galler'de, personel ihtiyacı gönüllülerce karşılanan ve oldukça yavaş ilerleyen bir tren.

Trans-Sibirya

Dünyanın en popüler tren seyahat rotalarından biri. Bu seyahatle toplamda 9258 kilometre yol gitmiş olursunuz. Toplamda 8 saat diliminden geçilir. Bu hattın ilk kuruluş amacı Moskova'yla Asya'nın içlerinde bağlantı kurabilmekti.

Douro Line

İlkbaharın ilk günlerinden yazın son günlerine kadar Porto'ya gitmenin en keyifli yollarından biridir.