TBMM Dilekçe Komisyonu'na dilekçeyle başvuran E.D isimli vatandaş, ilçenin çok dar, geçitsiz ve engebeli bir arazi yapısına sahip olduğuna ifade etti.


İlçe merkezinin üç dağın yamacına kurulu olduğunu belirtilen E.D, dilekçesinde, isteğinin gerekçesini şöyle sıraladı:


''Vatandaşlar, kendilerine konut, ev gibi yerleşim yeri yapma amacıyla inşaat şirketlerine çok büyük paralar vererek, iş makineleriyle dağlık bölgede arazi edinmeye çalışmaktadırlar. Sonuç itibarıyla, şu an dağlık alanda bile arazi kalmamıştır. İlçe merkezimiz, resmen jeofizik yönünden felç olmuş durumdadır. İnsanlar, dağlık alanda 20, 30 metre yüksekliklerdeki şevsiz arazilerin içerisine bina inşa etmişlerdir. 


İlçemizin doğu bölgesine kurulu askeri tugayın bulunduğu alan, şehir merkezimizin o yöne doğru gelişmesini ve yönelmesini engellemekte olup, tugayın yerleşkesinden sonraki arazilerin faydalı hale gelmesi ve yerleşim alanı yapılabilmesinde ciddi ve tek sıkıntıdır. İlçemizde bulunan iki lise de şehirden 3 kilometre uzaklıkta tugay bölgesine yapılmıştır.

İnsanların bu tugay arazisinden sonra gelen arazileri konut ve yerleşim yeri yapabilmeleri için mevcut tugayın yerinin değiştirilmesi gerekmektedir ve bunun ilçemiz için hayati bir mesele olduğunu düşünmekteyim.''


''İlçedeki, arazi fiyatlarının büyük kentlerdeki lüks semtlerde bulunan arazilerin fiyatlarını geçtiği'' ileri sürülen dilekçede, ''Bizler yoksul insanlarız. Terör olaylarından dolayı köylerde yaşamamız mümkün değildir ve kendimize ait konutumuzun ya da evimizin olmasını isteriz. Bunun için şehrimizin ve insanlarımızın daha çağdaş ve sosyal yaşayabilmesi için sorunların bertaraf edilmesi siz büyüklerimizin elindedir'' denildi. 




ntvmsnbc