Yargı kararıyla kesimi durduran köylüler, başarılarını şelale başında düzenledikleri piknikle kutladı. 

Edinilen bilgiye göre Ondokuzmayıs ilçesindeki bir maden şirketi, Tekkeköy ilçesine bağlı Büyüklü köyü Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan Uçurumbaşı ormanının bulunduğu alana taş ocağı yapmak istedi. Firma, Orman ve Çevre Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü'nden ÇED olumlu raporu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü İşletme Ruhsatları Daire Başkanlığı'ndan patlayıcı ruhsatı, Samsun İl Özel İdaresi'nden işyeri açma ve çalışma ruhsatı ile kurumun Altyapı Daire Başkanlığı'ndan geçiş yolu izin belgesi aldı. Sıra, tesis alanı açmak için ormanın kesilmesine geldi. Samsun Orman İşletme Müdürlüğü, 152 dönümlük ormanın kesilmesini 10 bin TL ile ihaleye çıkardı. Birlik olan köylüler, 120 bin TL taahhütle ihaleyi kazandı. Ardından avukat tutarak Samsun İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, tesisin kurulmasının yürütmesini durdurdu. 

Köylülerin avukatı İsmail Onur, "İhaleyi köy halkı almasaydı, şirketin ekibi alacaktı ve hemen kesime başlayacaktı. Yani köylüler olmasaydı, şimdiye kadar ve doğa harikası şelaleler ve orman çoktan yok olmuştu." dedi. Amasya Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'nün verdiği ÇED raporunu da mahkemeye verdiklerini kaydeden Onur, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 3 kişilik bilirkişi heyetinin, arazinin orman vasfını ve ÇED raporuna uyup uymadığını inceleyeceğini sözlerine ekledi. 

Öte yandan Uçurumbaşı ormanı şelale başında Samsun İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını piknikle kutlayan Büyüklü halkı, emeği geçen herkese teşekkür etti. Piknik alanına gelen CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, "Bu alanı bilirkişilerin gelip incelemesi lazım. Samsun'da sahile yakın olan birçok alan var. Burada doğanın en büyük savunucusu Samsun Adliyesi olmalıdır." diye konuştu. Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin ise, "Burayı turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Söze gerek yok. Doğa, yeşilliği, şelalesi, öten kuşuyla her şeyi anlatıyor. Değil taş ocağı, buradan bir el arabası kadar dahi taş alamazlar. Buna izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.(Zaman)