Geçtiğimiz hafta Van'da meydana gelen depreme dünyanın dört bir yanından yardımlar yağıyor. Türkiye'yi bu acılı gününde yalnız bırakmayan ülkelerden birisi de kardeş ülke diye adlandırılan Güney Kore. Seul Barosu, Van depremi için kendi aralarında topladığı yardımı Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği'ne teslim etti.
 
Topladıkları 20 bin dolarlık yardımı yetersiz bulan Baro Başkanı Oh Wook-hwan, yardım isteklerinin kabul edilmesinden dolayı mutluluklarını dile getirdi. Kore halkı ile Türkiye halkının çok yakın iki millet olduğunu ifade eden Oh, kardeş iki milletin bu acılı günlerde bir birine yanında olması gerektiğine dikkat çekti. 8 bin avukatın bağlı olduğu Seul Barosu, 17 Ağustos depreminde de 10 bin dolar yardım toplamış ve Seul Büyükelçiliği'ne iletmişti.
 
Büyükelçilik binasında Seul Barosu yetkililerini sıcak bir şekilde ağırlayan Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Mustafa Naci Sarıbaş, Koreli avukatlara yardımlarından dolayı teşekkür etti. Güney Kore devletinin deprem karşısından ivedi bir şekilde reaksiyon verdiğini ifade eden Büyükelçi Sarıbaş, ilk yardım etme isteğini ileten ülkeler arasında olduğunu sözlerine ekledi. Seul Barosu'nun Van Depremi için yardım toplamasında mutluluk duyduğunu aktaran Büyükelçi Sarıbaş, Türkiye ile Güney Kore arasındaki kardeşlik bağlarına dikkat çekti.
 
Seul Büyükelçisi Sarıbaş sözlerini şöyle devam ettirdi: "Dost kardeş ülkelerin birbirlerinin zor günlerinde yardıma koştuğunu Güney Kore bir kez daha göstermiştir. Güney Kore depremden sonra hemen ilk yardım etme isteğinde bulunan ülkelerdendir. Bize aktarıldığına göre bu, Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak'ın talimatı ile gerçekleşmiştir. Bir birine uzak iki ülke de olsa Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişkiler mükemmeldir. Seul Barosu'nun bu yardımını almaktan mutluluk duyuyorum. Tabii ki, dostlar zor günlerde yardıma koşmakla hislerini gösterirler. Seul Barosu'nun bu mütevazi yardımı ise bunun kanıtıdır."
 

Cihan