Aldığı dava dosyası sebebiyle yoğun hukuki sıkıntılar yaşayan avukat sosyal medyadan isyan etmişti. ​"Bunaldım, sıkıldım bu nasıl bir iştir ya" diyen avukat yetkililere "Hakimler yasal ve adil olmayan bir şekilde dosyalarından el çekiyorlar, bununla ilgileniyormusunuz" sorusunu yöneltmişti.

Konuyu Hukuki Haber'in gündeme getirmesi üzerine ilgili dosyaya kendisinin baktığını öğrenen hakim avukatın mağduriyetini giderdi.


HAKİM HATALI KARAR VERDİĞİNİ İFADE ETTİ
Olayın öğrenilmesi üzerine hakim tarafından davet edildiğini belirten Antalya Barosu Avukatlarında Erol Kıyak, Hakim'in son derece üzgün olduğunu belirtti. Hakimin, hatalı karar verdiğinden ve yokluğunda dosyanın yıl sonuna bırakılması nedeniyle ayrıca üzüldüğünü söylediğini belirten avukat şöyle konuştu:

"Hakim hiç bir şeyden çekinmediğini ancak kul hakkından korktuğunu ifade etmek suretiyle erdemli davranmıştır. Yıl sonuna bırakılan dosyam öne alınarak bu hafta neticelenmiştir. Adalet geçte olsa tecelli etmiştir." ifadelerini kullandı.


Avukat Kıyak, konunun detaylarını ve mağduriyetinin nasıl giderildiğini sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

Değerli Hukukçular "Bir Avukatın İsyanı" başlıklı grup içinde ki paylaşımım, haber değeri görmüş ve aşağıda ki linkte yayınlanmıştı.

Söz konusu paylaşımımı grup içerisinde gören ve kendi dosyası olduğunu anlayan ilgili Hakim tarafından davet edildim.

Hakim son derece üzgün olduğunu, hatalı karar verdiğini, yokluğunda dosyanın yıl sonuna bırakılması nedeniyle ayrıca üzüldüğünü, hiç bir şeyden çekinmediğini ancak kul hakkından korktuğunu ifade etmek suretiyle ERDEMLİ davranmıştır. Yıl sonuna bırakılan dosyam öne alınarak bu hafta neticelenmiştir. Adalet geçte olsa tecelli etmiştir.

Kendisini çok ağır bir şekilde eleştirmeme rağmen bu durumu anlayışla karşılayan, üzüntüsünü paylaşan Hakim, erdemli davranışı ile beni tatmin etmiştir.

Aynı erdemli davranışı T.B.B Başkanından da beklerdim.
Ben 80 milyonun derdi ile dertlenen değil meslektaşının derdi ile dertlenen bir başkan istiyorum. İstanbul'a yapılan 3.Havalimanının isminin ne olacağı ile ilginen bir başkan istemiyorum.

Saygılarımla
 

İŞTE HAKİMİ HARAKETE GEÇİREN O HABER



Bir avukatın isyanı: Bıktım, başkanımız Metin Feyzioğlu neredesiniz?​

HUKUKİ HABER - ÖZEL