Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için dün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde eylem yapan avukatlarla polise arasında arbede yaşanmış, çok sayıda avukat gözaltına alınmıştı. Yaşanan olaylara tepki gösteren avukatlar bugün yine adliye içinde toplandı. Avukatlar daha sonra dışarı çıkarak adliyenin C bloğundaki alanda eylem yapmaya başladı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da destek verdiği eylem devam ediyor.

Yaka paça gözaltına alınan avukatlara destek için yüzlerce avukat adliyede toplandı. Önce adliyenin içinde toplanan avukatlar, bir süre burada slogan attı. ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları atan avukatlar daha sonra adliyenin karşısındaki meydana geçti. Avukatlar ‘Savcı istifa’, ’Savcı baksana kaç kişiyiz saysana’ ve ‘Avukatlar yerlerde sürüklenemez’ şeklinde sloganlar attı. Avukatların eylemi devam ederken, çevik kuvvet polisi ise adliyenin başka bir köşesinde hazır bekletildi.

Ankara Barosu’ndan üç bine yakın avukat 12.00’de adliye önünde buluştu ve avukatlara yaka paça gözaltını protesto etti. İstanbul'da avukatlar tepkilerini adliyede gösterdi. Marmaris, Gaziantep ve diğer illerden de gözaltılara tepki geldi.

Ankara Barosu Başkan Vekili Sema Aksoy, baro adına sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Saldırıyı hepimize yapılmış sayıyoruz. Ayağa kalkıyoruz. Bu hep böyleydi. Bundan sonra da böyle olacak. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Bilsinler ki biz boyun eğmeyeceğiz, bugüne kadar susmadık susmayacağız. Toplumsal barış tehdit altında” denildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaşananları kınadı. Avukatların gözaltına alınış görüntülerinin yüreğini parçaladığını belirten Feyzioğlu, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Feyzioğlu şu açıklamayı yaptı:

YERLERDE SÜRÜKLENENE ADALET

“Dün, 11 Haziran 2013 tarihinde, İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’nde 50’ye yakın meslektaşımız çevik kuvvet ve özel güvenlik görevlileri tarafından yerlerde sürüklenerek, üstleri başları parçalanarak, darp edilerek, elleri kelepçelenerek dışarı çıkarılmış, otobüslere doldurulup Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştür. Meslektaşlarımız, Gezi Parkı olaylarında polisin uyguladığı şiddeti protesto ettikleri ve bu şiddetin sorumluları hakkında savcıları göreve çağırdıkları sırada kendileri şiddet mağduru olmuşlardır.Yargının kurucu unsuru olan avukatlar yerde sürüklenirken müdahale etmeye çalışan pek çok meslektaşımız da şiddetten nasibini almış ve onlar hakkında da yakalama işlemi uygulanmıştır.













POLİS PROTESTOCU AVUKATLARI ZOR KULLANARAK ADLİYEDEN ÇIKARDI




AVUKATLARA ADLİYEDE YAKA PAÇA GÖZALTI




FOTO GALERİ