Grup Yorum ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile dayanışma amacıyla düzenlenen "11 kapılı kozmik sahneli konseri" ve Grup Yorum'la dayanışmak amacıyla Bostancı Kültür Merkezi'nde dün gece yapıldı.
 
Pelin Batu ve Serdar Orçin'in sunumunu yaptığı konserde polisin DHKP-C 'ye yönelik yapıldığını açıkladığı operasyonlarda bulunduğunu öne sürdüğü, "11 kapılı kozmik oda" iddiası, sahne önüne asılan sembolik kapılarla protesto edildi.

ÇHD avukatlarından Evrim Karatay, devrimci avukatlığı, Halit Çelenk ve Fuat Erdoğan gibi isimlerden devraldıklarını belirterek, AKP 'nin sindirme politikalarına karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi. Tutuklu bulunan devrimci avukatları selamlayan Karatay, tecrit altında da olsa düşüncelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

SANATÇILARDAN DESTEK
"Devrimci avukatlar onurumuzdur", "Devrimci sanat susturulamaz" pankartlarının asıldığı konsere Grup Yorum olmak, Kardeş Türküler, Niyazi Koyuncu, Redd, Mor ve Ötesi, Pınar Aydınlar, Ferhat Tunç, Yeni Türkü, Fuat Saka, Karmate, Yaşar Kurt, Hakan Yeşilyurt, Rojin, Zuhal Olcay, Erdal Bayrakoğlu ve daha bir çok sanatçı katıldı. Geçtiğimiz hafta yaşamını yitiren Berfo Ana'nın da unutulmadığı konserde, söylenen Lazca, Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halkların kardeşliği vurgulandı.

Konsere ayrıca edebiyat dünyasından Mehmet Özer ve İbrahim Karaca, tiyatro sanatçıları Menderes Samancılar, Ragıp Yavuz, Işıl Özgentürk, Bilgesu Erenus katıldı.