İzmir Barosu bünyesinde avukat Alper Taner öncülüğünde 1 yıl önce kurulan orkestra, adaletin sağlanmasında önemli rol üstlenen avukatları sahneye taşıyor.

Avukatlar Can Özarpacı ve Esin İrgün'ün solistliğini yaptığı, Alper Taner'in ney ve kaval, Taner Tosunoğlu'nun keman, Kerem Dikmen'in saksafon ve klarnet, Adnan Özdemir'in gitar, Emre Öktem'in bas gitar, Ferit Kabasakal'ın klavye ve Kamil Yıldırım'ın bateride görev aldığı orkestra, gelecek yıl 12 Nisan'da vereceği konserine, üyelerinin meslekten aşina oldukları yoğun bir tempoyla hazırlanıyor.

Grubun en genç üyesi olan 25 yaşındaki Adnan Özdemir, İzmir Arena'da sürdürdükleri konser hazırlıklarında AA muhabirine orkestralarını ve çalışmalarını anlattı.

Orkestralarının Alper Taner öncülüğünde bir yıl önce kurulduğunu belirten Özdemir, grup üyelerinin birbirini daha önce tanımadığını, orkestranın kurulma sürecinde tanıştıklarını söyledi.

Mevcut halini çekirdek kadro olarak gördükleri orkestranın, diğer meslektaşlarının da katılımıyla daha büyük bir orkestraya dönüşmesini arzu ettiklerini ifade eden Özdemir, müziğe ilgi duyan meslektaşlarını gruba katılmaya beklediklerini kaydetti.

"Değişik işe" aynı özen

Müziğin ve orkestra üyeliğinin, avukatlar olarak kendileri için farklı bir iş olduğunu dile getiren Özdemir, grubun isminin de hem bu durumu anlatan, hem de asıl meslekleriyle ilişkili şekilde hukuk davalarındaki bir dosya türü olan "değişik iş"ten geldiğini bildirdi.

Özdemir, "değişik iş" de olsa müziğe de asıl meslekleri kadar önem verdiklerini ve büyük özveriyle çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, şöyle konuştu: 

"Provalara, stüdyoya, adliye koridorlarından, bürodan, dava için gittiğimiz başka şehirlerden yetişiyoruz. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Grup üyeleri arasında, mesleklerinde çok yoğun olmalarına rağmen gece yarılarına kadar stüdyoda çalışıp, ertesi sabah duruşmalara giden arkadaşlar var."

"Müsait değilim konserimiz var"

Yoğun çalışma temposunda, orkestra çalışmalarını ihmal etmemek için büyük özen gösterdiklerini vurgulayan Özdemir, bunu hayata geçirmede ise davalarına bakan hakimlerin de anlayışının etkili olduğunu ifade etti.

Duruşma tarihleri ile orkestra çalışma ya da konser tarihlerinin kimi zaman çakışma riski doğduğunu, ancak bunu hakimlerin anlayışlı tutumuyla aşabildiklerini dile getiren Özdemir, "Gruptaki bütün arkadaşlarımız bunu yaşadık. Hakim duruşmayı ertelemek için defterini açtığında 'şu gün müsait misin avukat bey, avukat hanım' diyor. Biz de 'o gün müsait değiliz, konserimiz var' diyoruz. Bu alışılmış bir şey değil. Ama sağ olsunlar, onlar da anlayış gösteriyorlar" dedi.

Türküden caza kadar farklı parçalar seslendiriyorlar

Özdemir, orkestranın yaptığı müzik türüne ilişkin ise tek tip müzik yapmadıklarını, türküden popa veya caza kadar eski yeni çok sayıda parçayı seslendirdiklerini belirtti.

Çeşitli türlerin harmanlandığı şarkılar seslendirdiklerini anlatan Özdemir,

"Dilimiz döndüğünce, elimiz erdiğince bunları toparlayıp kendimize bir tarz oluşturmaya çalışıyoruz" diye sözlerini tamamladı.