Festival bu yıl 17-23 Kasım tarihleri arasında yapılacak ve filmler Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması’nda gösterimde olacak. Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye festivalin internet sitesinden ve festival için hazırlanan “Icapff” uygulamasından ulaşılabilecek. 

DOKUZ FİLM YARIŞACAK

“Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması”nda, Türk ve dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları “adalet” olan dokuz film yarışacak. Adana Altın Koza Film Festivali’nde altı ödüle değer görülen Tunahan Kurt’un yönetmenliğindeki “Karganın Uykusu” da yarışacak filmlerden. Bu yıl festivalde “Yıldönümlerinde Yeniden” başlığı altında Yılmaz Güney’in “Duvar” filmi 40. yılı, Atıf Yılmaz’ın ise “Gece, Melek ve Bizim Çocuklar” filmi 30. yılı nedeniyle, yenilenmiş halleriyle gösterimde olacak. 

KUÇURADİ’YE ONUR ÖDÜLÜ

Festivali her yıl verdiği onur ödülleri de belli oldu. “Sinema onur ödülü”nün, sinema ve tiyatroda sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, “akademik onur ödülü”nün insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a ve görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e “sinemaya katkı ödülleri” verilecek. Ödüller 16 Kasım’daki festivalin açılış töreninde teslim edilecek.

FİLİSTİN DE KONUŞULACAK

Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, yaptığı konuşmada, festivalin konusunun her yıl esas itibarıyla adalet olmasıyla birlikte başka bir temayı da gündeme getirdiklerini belirterek, bu yılki temanın “ifade özgürlüğü” olduğunu kaydetti. Sözüer, “İfade özgürlüğünün sadece ülkemizde değil, bütün dünyada büyük sorunlar içinde olduğunu görüyoruz. Demokrasisi arızalı devletler değil, güçlü olan devletlerde de bugün bazı konuların konuşulmasının yasaklandığını görüyoruz. Tabii buradaki konu Filistin. İfade özgürlüğü, eleştiri hakkı, bunları konuşacağız” dedi. (Cumhuriyet)

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Basına Tanıtıldı

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tanıtım toplantısı 26 Ekim 2023 Perşembe günü Beyoğlu Metrohan'da yapıldı. Festival başkanı Adem Sözüer’in açılış konuşmasının ardından, festival direktörü Bengi Semerci konuklara; festivale ve filmlere ilişkin ayrıntıları görsel sunumlarla aktardı.

Adem Sözüer "İki ayrı dünyayı tek bir dünya haline getirmeye çalışıyoruz"

Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, festivalin her yıl olduğu gibi adalet temasını işleyeceğini belirterek, "İki ayrı dünyayı tek bir dünya haline getirmeye çalışıyoruz. Bu dünyalar, adalet fikrine doğru yürüsün diye arzu ediyoruz. Biz kendi yöntemimizle yürümeye gayret ediyoruz. Sinema dünyası, film gösterimleri ve akademik programlarla bunu yapıyoruz." dedi.

Sözüer, bu yılki akademik programlarda ifade özgürlüğü konusunun da öne çıkacağını kaydederek, "Bugün Filistin'de yaşananlar da ifade özgürlüğünü ilgilendiriyor. Bu yılki akademik programlarda dünya genelinde ifade özgürlüğünün ortaya çıkardığı sorunları tartışacağız." diye konuştu.

Bengi Semerci: "Film gösterimleri 3 sinemada"

Festival Direktörü Bengi Semerci ise konuklara şu bilgileri verdi." 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 17-23 Kasım 2023 tarihlerinde, Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşecek. Akademik program ise her yıl olduğu gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak.

Sinemanın toplum için bir ayna olduğu düşüncesi ve adaletin bu aynadan yansımasının önemine olan inancı; her yıl katılan yenilikler, yeni filmler, yeni bölümler ve en önemlisi adalet ve sinema gönüllüleri bir araya gelecek. 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 - 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 - 19.00 - 21.30) seanslarında 60 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için sadece 25 TL'ye bilet alabilecek. 

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak

Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak. 

Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda 10 film yarışacak

Yine Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak.

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Yarışması ikinci yılında

Bu kategoride 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak. 

“Adalet Terazisi”

'Adalet Terazisi' yine izleyiciye ulaşacak. 'Adalet Terazisi' bölümünde dünya sinemasının seçkin örneklerinden 14 film yer alıyor. 

Endüstri Günleri ‘VisionIST’ 5'nci kez

18-22 Kasım 2023 tarihlerinde endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST 5'nci yılında Beyoğlu Metrohan'da gerçekleşecek. Toplam 21 etkinliğin olacağı programa katılım için festivalin web sayfası olan icapff.com adresinden akreditasyon formu doldurulması yeterlidir.

Festival açılışı ve onur ödülleri takdimi 16 Kasım’da CRR'de

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. “Sinema Onur Ödülü” sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle  “Akademik Onur Ödülü” Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye, 16 Kasım 2023 Perşembe akşamı festivalin açılış töreninde takdim edilecek.

“Sinemaya Katkı Ödülleri” verilecek

Törende, ayrıca; sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a ve görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e  “Sinemaya Katkı Ödülleri” verilecek. Festivalin 13. yıl afişi, sanatçı Emre Senan tarafından tasarlandı.

Akademik programın konusu "İfade Özgürlüğü"

Festival Başkanı Adem Sözüer Akademik Programla ilgili şunları söyledi: "13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali akademik programı, 17 Kasım– 23 Kasım tarihleri arasında 'İfade Özgürlüğü” temasıyla gerçekleştirilecek.

Akademik program 17 Kasım 2022 Cuma günü saat 09.00'da İstanbul Üniversitesi Doktora Salonunda Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Gedikli ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Zülfikar'ın konuşmaları ile başlayacak. Prof. Dr. Yasemin Işıktaç yönetiminde; Prof. Dr. İoanna Kuçuradi'nin “İfade Özgürlüğü Bir Temel Hak Mıdır?” açılış konferansının ardından, Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız oturum başkanlığında, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Talas: 'Ceza Muhakemesi Sürecinde Adil Yargılama ve Medya Özgürlüğü', Doç. Dr. Muhammed Demirel: 'Haber Verme Hakkı Bağlamında Soruşturmanın Gizliliğini İhlal Suçu' ve Dr. Öğr. Üyesi M. Buhari Çetinkaya: 'İfade Özgürlüğünün Kapsamının Disiplin Hukuku Çerçevesinde Değerlendirilmesi' oturumları yapılacak.

Akademik programa katılım ücretsiz

Karşılaştırmalı bir metotla gerçekleştirilecek akademik programa katılım herkese serbest ve ücretsiz olup, oturum, panel ve konferanslar, İstanbul Üniversitesi Merkez Bina Doktora Salonu'nda yapılacaktır." 

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı

Bu yıl, Beyoğlu Atlas 1948 Sineması, İBB Beyoğlu Sineması ve Kadıköy Sineması olmak üzere 3 sinemada gösterime girecek olan 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin yarışma kategorilerindeki jüri üyeleri açıklandı. 

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması jürisi

Festival Direktörü Bengi Semerci; 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali jüri üyeleri hakkında şu açıklamaları yaptı: "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi; Yolande Zauberman, Anna Margarita Albelo, Carmen Gray, Melis Behlil ve Selen Öztürk'ten oluşuyor. Bu yıl jüri başkanlığını Yolande Zauberman yapacak."

Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jürisi

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jürisi başkanlığını, Julie Rousson yapacak. Lalehan Öcal ve Serdar Örçin diğer jüri üyeleri olarak en iyi kısa filmi belirleyecek.

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması'nda yarışacak olan kısa filmler; İrem Akbal, Maxine Williamson ve Kasım Ördek'ten oluşan ön jüri tarafından seçildi.

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması Jürisi

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması'nın jüri başkanlığını Enis Rıza Sakızlı üstlendi. Diğer jüri üyeleri ise; Aslı Akdağ ve Yorgos Zois'den oluşuyor. Filmler; Ayşegül Selenga, Farhad Eyvazi ve Muhammed Beyazdağ'ın ön jüriliğinde seçildi.

SİYAD jürisi de açıklandı

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) jürisi; Aslı Ildır, Rıza Oylum ve Sezen Sayınalp'den oluştu. Ayrıca öğrenci jürisinde; Günsu Akçatepe, Merve Baba, Tulya Tuana Diplomat, İrem Varol ve Mert Baran Yeşilbahçe yer alıyor.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festi̇vali̇ Uzun Metraj Film Program Di̇rektörü Franck Finance-Madureira Oldu!

13. Uluslararası Suç ve Ceza Fi̇lm Festi̇vali̇’nin Uzun Metraj Fi̇lm Program Di̇rektörü Franck Finance-Madureira olduğu 2023 yılı başında duyurulmuştu. Franck Finance-Madureira, festivalin uzun metraj film programı ve jüri yapısını oluşturmak için Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ve Festival Direktörü Bengi Semerci ile yakın işbirliği içinde çalışacak.
 

Franck Finance-Madureira kimdir?

Sinema yazarı ve eleştirmeni olan Franck Finance-Madureira, Paris ve Lizbon’da yaşamaktadır. Fransızca yayınlanan FRENCHMANIA';nın baş editörüdür, TÊTU dergi ve web sitesi için sinema ve kültür yazıları yazmaktadır. Aynı zamanda 2010 yılında kurucusu olduğu Cannes Film Festivali, QUEER PALM'in başkanlığını sürdürmektedir.

AÇILIŞ FİLMİ 

Alev Sönmeden Önce

After The Fire

DCP / Renkli Color / 96’  Fransa, 2023

Fransızca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Yönetmen Director

Mehdi Fikri

Senaryo Screenplay

Mehdi Fikri

Oyuncular Cast

Camélia Jordana, Sofiane Zermani, Sofian Khammes, Sonia Faidi, Louise Coldefy, Makita Samba, Hammou Graïa, Shams Fikri Ben Boubaker, Samir Guesmi

Polis müdahalesi sırasında kardeşinin ölmesinin ardından Malika, dava açılmasını sağlamak üzere yasal mücadeleye girişir. Ancak gerçeği arama çabası aile içindeki dengeleri de tehlikeye sokar.

********************************************************

13. ULUSLARARASI ALTIN TERAZİ UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

Çavdar Başağı

O Corno

The Rye Horn

DCP / Renkli Color / 105’

Galiçyaca, Portekizce; Türkçe ve  İngilizce Altyazılı 

İspanya, Portekiz, Belçika, 2023

Yönetmen Director

Jaione Camborda

Senaryo Screenplay

Jaione Camborda

Oyuncular Cast

Janet Novás, Siobhan Fernandes, Carla Rivas, Daniela Hernán Marchán, María Lado, Julia Gómez, José Navarro, Nuria Lestegas, Diego Anido

Yıl 1971, Franco İspanyası. Maria, Galiçya kırsalında doğum yapan kadınlara yardım etmektedir. Başı dertte olan genç bir kadına yardım etme girişiminden sonra, birden her şeyi ardında bırakmak, yetkililerden saklanmak ve ülkeden kaçmak zorunda kalır. María, eski bir kaçakçılık rotası üzerinden Portekiz'e yaptığı tehlikeli yolculukta kadın dayanışmasıyla tanışır ve yalnız olmadığını, çevresinden gördüğü yardımla sonunda özgürlüğüne kavuşabileceğini fark eder.

— — —

Deniz Kızı

La Sirene

The Siren

DCP / Renkli Color / 100’

Farsça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Fransa, Almanya, Lüksemburg, Belçika, 2023

Yönetmen Director

Sepideh Farsi

Senaryo Screenplay

Javad Djavahery

1980. Güney İran. Abadan halkı Irak kuşatmasına karşı savaşıyor. Aralarında, dedesiyle birlikte şehirde kalmayı seçen ve ağabeyinin cepheden dönmesini bekleyen 14 yaşındaki Omid de vardır. İnsan savaşta silaha sarılmadan nasıl direnebilir ki? Derken Omid, Abadan limanında terk edilmiş bir gemi bulur. Sevdiği insanları kurtarmanın yolu bu gemi olabilir mi?

                                                           

— — —

Fani Dizeler

Ayeh Haye Zamini

Terrestrial Verses

DCP / Renkli Color / 77’

Farsça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İran, 2023

Yönetmen Director
Alireza Khatami, Ali Asgari

Senaryo Screenplay
Alireza Khatami, Ali Asgari

Oyuncular Cast
Bahram Ark, Arghavan Shabani, Servin Zabetian, Sadaf Asgari, Faezeh Rad, Hossein Soleymanı, Majid Salehi, Farzin Mohades, Gouhar Kheir Andish, Ardeshir Kazemi

Film, öğretmenlerden bürokratlara çeşitli toplumsal otoriteler tarafından kendilerine dayatılan kültürel, dini ve kurumsal kısıtlamaların üstesinden gelen, hayatın her kesiminden sıradan insanların izini sürüyor. Mizahi ve dokunaklı olan bu kısa anlatılar, zorlukların ortasındaki insanların gücünü ve kararlılığını yakalayarak karmaşık bir toplumun incelikli bir portresini sunuyor.

— — —

Hayat Yükü

Al Murhaqoon

The Burdened

DCP / Renkli Color / 91’

Arapça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Yemen, Sudan, Suudi Arabistan, 2023

Yönetmen Director

Amr Gamal

Senaryo Screenplay

Mazen Refaat, Amr Gamal

Oyuncular Cast

Khaled Hamdan, Abeer Mohammed, Samah Alamrani

Yapımcı Producer
Mohsen Alkhalifi, Amr Gamal

Aden, Güney Yemen. İsra'a ve Ahmed üç çocuklarına normal bir yaşam ve eğitim sağlamak için büyük çaba sarf etmektedir. Isra'a'nın yeniden hamile olduğunu öğrendiklerinde, ailelerinin faydasına olacak doğrultuda zor kararlar vermeye mecbur kalırlar.

— — —

Karganın Uykusu

Sleep Of The Crow

DCP / Renkli Color / 89’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Tunahan Kurt

Senaryo Screenplay

Tunahan Kurt

Oyuncular Cast

Ahmet Ağgün, Alperen Aktaş, Nesrin Yari, Eser Ağçalı, Hakan Erkuran

İşlev görmeyen bir maden aktarım tesisinde müdür olarak çalışan Nasip, çocukluğundan beri yaşadığı uyurgezerlik sorunu ile baş etmeye çalışmaktadır. Karısının şüpheli ölümünden sonra derin bir yalnızlığın ve sessizliğin içine gömülür. Köyde çıkan söylentilere kulak tıkayan Nasip, yedi yaşındaki oğlu İsmail'e iyi bir baba olamayacağını düşünür. Onu, kendisinin olmayacağı bir dünyaya hazırlamaya çalışırken bir taraftan da ona sahip çıkacak bir aile arayışına girer.

— — —

Kurban

Sacrifice

DCP / Renkli Color / 129’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

İsmail Güneş

Senaryo Screenplay

İsmail Güneş

Görüntü Yönetmeni Cinematography

Vedat Oyan

                                   

Kurgu Editing

Mevlüt Koçak

Oyuncular Cast

Mürşit Ağa Bağ, Fuat Onan, Nermin Yılmaz

  

Ülkenin güneydoğu sınırında devlet güçleri ile ayrılıkçı güçler arasında yıllardır yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. İbrahim’in oğlu İsmail bu bölgede zorunlu askerlik hizmeti vermekte ve askerlik hizmetinin bitmesine 20 gün kalmıştır. Bu şartlarda bir süredir tek geçim kaynağı tavuk ve yumurtalarına musallat olan yabani bir hayvanla uğraşan İbrahim, askerdeki oğlu İsmail’e yazdırttığı mektupta ‘uzman’ olarak devam etmesini ve askerlik maaşını mektup içinde göndermesini ister. Babasının yaşlılık maaşını gişeden alacakları sırada kalp kriz geçiren bir adamın içinde yüklü miktarda para bulunan poşeti, babasının poşetine karışır. Ancak yaşlılık parasını alamaz. Babasının kimliği unutulmuştur. Sabah kalktığında babası ölmüştür. Cenaze sonrası babasının kimliğiyle yaşlılık maaşını çekmek ister ama imkansızdır. Küçük kızının ihtiyacını bile görecek geliri yoktur. Çaresizce oğluna telefonla tezkere bırakması için ulaşmaya çalışır. Daha önce kaza geçirdiklerinden arkadaşlarının ısrarına rağmen orman kaçakçılığı işine devam edemez. Bankada karışan poşetin içindeki paraları fark eden İbrahim, onları karakola teslim edip etmemeye karar veremez. Bir yanda yoksulluk, diğer yanda onu ömür boyu geçindirecek para. Vicdanı yakasını bırakmaz, poşeti karakola teslim eder. Sonrasında her şey artık eskisi gibi değildir.

— — —

Özgürlük

Libertate

Freedom

DCP / Renkli Color / 109’

Romence; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Romanya, Macaristan, 2022

Yönetmen Director
Tudor Giurgiu 

Senaryo Screenplay
Cecilia Sțefan̆escu, Tudor Giurgiu

Oyuncular Cast
Alex Calangiu, Câtâlin Herlo, Ionuţ Caras, Iulian Postelnicu, Alexandru Papadopol, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Mirela Oprișor

Komünist rejimi deviren Aralık 1989 devriminin kaotik günlerinde, Transilvanya'nın Sibiu kenti, polis birimine yönelik şiddetli bir saldırıya sahne olur ve bu saldırı, hızla asker, polis, sivil protestocular ve gizli servis arasında kanlı bir çatışmaya dönüşür. Kuşatmadan umutsuzca kaçmaya çalışan Polis Yüzbaşısı Viorel’i, ordu yakalar ve terörist olmakla suçlanan yüzlerce mahkûmla birlikte boş bir yüzme havuzuna atılır.

— — —

Saman Altında Su

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ

Behind the Haystacks

DCP / Renkli Color / 118’

Yunanca, İngilizce, Makedonca, Arapça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Yunanistan, Almanya, Kuzen Makedonya, 2022

Yönetmen Director

Asimina Proedrou 

Senaryo Screenplay

Asimina Proedrou 

Oyuncular Cast

Stathis Stamoulakatos, Lena Ouzounidou, Evgenia Lavda, Christos Kontogeorgis, Dina Michailidou, Paschalis Tsarouchas

Yunanistan'ın kuzey sınırında yaşayan borç içindeki orta yaşlı bir balıkçı, yüklü bir ücret karşılığında göçmenleri sınırdaki gölden geçirmeye başlar. Dindar bir kilise müdavimi olan  ev kadını eşi, Tanrı kelamındaki gerçeği ararken, kızları da baskıcı ev ortamında hayatını kurmaya çalışmaktadır. Ailenin başına gelen trajik olay, üç kahramanı kişisel açmazlarıyla ve zayıflıklarıyla yüzleşmeye zorlarken, hayatlarında ilk kez eylemlerinin bedelini ödemeyi düşünmek zorunda kalırlar.

— — —

Sınır

The Wall

DCP / Renkli Color / 96’

İngilizce; Türkçe Altyazılı 

Belçika, Lüksemburg, Danimarka, 2023

Belgium, Luxembourg, Denmark, 2023

Yönetmen Director

Philippe Van Leeuw

Senaryo Screenplay

Philippe Van Leeuw

Oyuncular Cast

Vicky Krieps, Mike Wilson, Haydn Winston, Simon Sears, Marla Robinson

Yapımcı Producer
 Guillaume Malandrin

Jessica Comley, çöl bölgesinde görev yapan takıntılı bir sınır devriyesidir. Kendini bir göreve, Amerika'yı savunma görevine adamıştır. Bu tutkulu tutumu yüzünden amirlerinin gözleri sürekli üstündedir ve kontrolünü kaybedip zararsız bir göçmeni öldürdüğü gün çizgiyi aşar.

*******************************************************************************************

13. ULUSLARARASI ALTIN TERAZİ KISA METRAJ KURMACA FİLM YARIŞMASI

Ben Sen O Biz Siz Onlar

I You He/She We You They

DCP / Siyah Beyaz, Renkli B&W, Color / 5’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Sevin Yaman

Senaryo Screenplay

Sevin Yaman

Oyuncular Cast
Remziye Şentürk, Ali Kulaç 

2016 ve 2020 yıllarında Türkiye'de, cinsel istismarın evlilik yoluyla affının önünü açabilecek olan yasa tasarısı gündeme geldiğinde, bu durum özellikle kadınlar arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Failleriyle evlendirilmiş ve yine baskı sonucu evlendirilecek olan kadınlar, seslerini duyurmaktan çekinmediler ve direndiler.

Ben Sen O Biz Siz Onlar, tecavüz failiyle zorla evlendirilen genç bir kızın otorite, yargı, toplum ve aile arasındaki mücadelesini ve dayanışmanın önemini anlatıyor.

— — —

Boykot

Boycott

DCP / Renkli Color / 13’

Farsça ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İran, 2023

Yönetmen Director

Amin Rafiei Khameneh

Senaryo Screenplay

Solmaz Etemad

Oyuncular Cast

Abolfazl Shirzad, Setayesh Sadeghzadeh, Mostafa Ahadi, Amir Moghimi, Ali Valiani, Farshad Khorsand, Ehsan Azarbahrai, Mohamamad Baghi

Hapiste olan babasını ziyaret etmek isteyen ama oyalandığı için geç kalan bir gencin hikayesi.

— — —

Dielli

Dielli

DCP / Renkli Color / 20’

Arnavutça; İngilizce Altyazılı 

Kosova, Çekya,2023

Yönetmen Director

Dritero Mehmetaj

Senaryo Screenplay

Dritero Mehmetaj

Oyuncular Cast
Lum Veseli, Agron Shala, Rebeka Qena, Berat Pllana

Dielli hayatını yeniden yoluna koymaya ve bir daha içki içmeyeceğine söz veren babasıyla ilişkisini düzeltmeye çalışır. Babası sözünü tutmayarak birlikte kurdukları her şeyi tehlikeye atana kadar işler yolunda gidiyor gibi görünür.

— — —

Kuduz

A Rabia

Rabies

DCP / Renkli Color / 16’

Galiçyaca ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İspanya,2022

Yönetmen Director

Alberto Díaz

Senaryo Screenplay

Alberto Díaz, Ángela Andrada

Oyuncular Cast

Zoe García De la Torre, Samu Piñeiro Durán, Antonio Durán Morris, María Vazquez, Xose Antonio Touriñan, Gemma do Carmo

Filomena'nın hayatı yoksulluk, yaşanan zorluklar ve çekilen çilelerin belirsizliğiyle  sarsılmıştır. 19 yüzyılın sonlarında Galiçya’nın küçük bir köyünde geçen çocukluğu boyunca yaşadığı felaketler karakterine damgasını vuracaktır. Peki ama kaderini değiştirme fırsatı bulabilecek midir?

— — —

Sarı

Yellow

DCP / Renkli Color / 13’

Darice ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Afganistan, Birleşik Krallık, 2023

Yönetmen Director

Elham Ehsas

Senaryo Screenplay

Elham Ehsas

Oyuncular Cast

Afsaneh Dehrouyeh, Elham Ehsas

Taliban kontrolündeki Afganistan'da bir kadın, ilk çarşafını satın almak için Kabil'deki bir mağazaya girer ve belirsiz bir gelecekle yüzleşir.

— — —

Sevmekle Alakası Yok

Love Has Nothing To Do With It

DCP / Renkli Color / 15’

İbranice ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İsrail, 2022

Yönetmen Director

Yotam Knispel

Senaryo Screenplay

Yotam Knispel

Oyuncular Cast

Hanna Azoulay Hasfari, Yossi Yarom

Rina, ev hapsinde tutulan oğlu Dean'in yüzüne bakamaz. Yarın Dean'in duruşması başlayacaktır. Rina oğlunun yanında durma isteğinden şüphe ederken, bugün onun gözlerinin içine bakmak ve gerçeği duymak zorunda kalacaktır.

— — —

Teamül

Tradition

DCP / Renkli Color / 15’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Ali Rıza Bayazıt

Senaryo Screenplay

Ali Rıza Bayazıt

Oyuncular Cast
Bekir Behrem, Hilmi Demirer, Hilmi Özçelik, Şükran Aktı

Hurdacı Salim, yeni tanıştığı Terzi Adem'in kayıp kedisini dolaştığı yerlerde aramaya başlar. Sonrasında Terzi Adem'in anısını yaşatmak için otoriteye karşı sesini yükseltmek zorunda kalacaktır.

— — —

Tek Yön

One Way

DCP / Renkli Color / 20’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye,2022

Yönetmen Director

Kerem Yükseloğlu, R.Hakan Arslan

Senaryo Screenplay

Kerem Yükseloğlu, R.Hakan Arslan

Oyuncular Cast
Ali Atay, Müge Duygun, Recep Usta, Erdem Kaynarca, Melissa Değer

Osman, yıllardır kaçtığı bir aile hesaplaşmasını sonlandırmak üzere yola çıkmıştır. Yolda, ön camına bir salyangoz yapışır ve ona zarar vermemek için silecekleri çalıştırmaz, yağmur yağdığında bile... Yol boyunca arabasına otostopçular alır. Bartu ve Güneş evsiz hayvanlara yardım eden iki gençtir. Bir diğer otostopçuysa Esin'dir. Daha sonra arabasına aldığı Muzo ise bir çanta dolusu uyuşturucu taşımaktadır. Osman, polise yakalandıklarında çantanın kendisine ait olduğunu söyler ve kaçamayacağı hapishaneye, vicdanı rahat bir şekilde gider.

— — —

Transit

Transit

DCP / Renkli Color / 16’

Arapça; Türkçe ve İngilizce Altyazılı 

Irak, 2023

Yönetmen Director

Baqer Al-Rubaie

Senaryo Screenplay

Yasir Mousa

Oyuncular Cast
Asaad Abdul Majeed, Lamar Al-Rubaie

Yakub bir hastanenin istatistik bölümünde çalışır. Savaş sırasında kaybolan kişileri soran mağdur ailelerin telefonlarına cevap verir. Zaman zaman da kendisinde şüphe ve endişe uyandıran bir telefon konuşmasına içerler.

— — —

Yolda

On The Way

DCP / Renkli Color / 17’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Özge Uçar Çığşar

Senaryo Screenplay

Özge Uçar Çığşar

Oyuncular Cast
Şilan Düzdaban, Evren Duyal, Çağla Açar, Halil Demir, Çisel Kuşkan

Aysun, yirmili yaşlarının sonlarında bir yönetmendir. Çekimlerine hazırlandığı filmin oyuncu seçimleri sırasında yurtdışındaki ablası Arzu'dan kargo gelir. Arzu, bir mektup ve Aysun'un on iki yaşındayken çektiği kamera kayıtlarının bulunduğu bir kaset göndermiştir. Kamera kaydında, ailesinin araba yolculuğu bulunmaktadır. Aysun'un çocukluğunda yaşadığı bu olay aynı zamanda yeni çekeceği filmin konusudur.
 

 ************************************************************************************

13. ULUSLARARASI ALTIN TERAZİ KISA METRAJ BELGESEL FİLM YARIŞMASI

 

Adalet Arayışı

Searching For Justice

DCP / Renkli Color / 24’

Boşnakça, İngilizce; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Bosna Hersek, Hollanda, 2023

Yönetmen Director

Ado Hasanović

Senaryo Screenplay

Nadia Sonneveld, Chiara Cruciatti, Ado Hasanović

Oyuncular Cast

Irma Hasanović, Alma Mustafić, Mumin Mehić

Leiden ve Saraybosna üniversitelerinin hukuk öğrencileri, Srebrenitsa'da soykırımdan kurtulanlar için adaletin sadece hukuki hesap verebilirlikle değil, aynı zamanda soykırımın tanınmasıyla da ilgili olduğunu keşfediyor.

— — —

Beyaz Dağın Çocukları

Children Of The White Mountain

DCP / Renkli Color / 20’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Yalçın Çifçi

Senaryo Screenplay

Yalçın Çifçi

Oyuncular Cast

Halil İbrahim Algan

Soğuk ve karlı bir kış mevsiminde Anadolu'da bir köy okulundayız. Mezarlık içindeki köy okulu birçok gizemi içinde barındırıyor.

— — —

Hayatımın En Güzel Günü

The Best Day In My Life

DCP / Renkli Color / 15’

Tagalogca; İngilizce Ve Türkçe Altyazılı 

Filipinler, Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Semih Sağman

Senaryo Screenplay

Semih Sağman

Teng 40 Yaşında Filipinli bir balıkçıdır. Yaklaşık 32 yıldır balıkçılık yapan Teng ara sıra yaşadığı hayattan sıkılmaktadır. Yaşadığı kasabadan hiç dışarı çıkmamış, 32 yıldır aynı saatte kalkıp aynı nehre gitmiş ve balık avlamaya çalışmıştır. Tüm bu aynılığın içinde Teng’i hayata sımsıkı bağlayan babasının anlattığı bir hikayedir. Akşam eve gittiğinde çocuklarına sarılabildiği her gün Teng için hayatının en iyi günüdür. 

— — —

Onlar İçin İmroz

It’s Imroz For Them

DCP / Renkli Color / 15’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Deniz Devrez

Senaryo Screenplay

Deniz Devrez

İmroz (Gökçeada) Rumlarının başına gelen talihsiz ve üzücü olayların hikayesi.

— — —

Suriyeli Kozmonot

The Syrian Cosmonaut

DCP / Renkli Color / 13’

Arapça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2022

Yönetmen Director

Charles Emir Richards

Senaryo Screenplay

Charles Emir Richards

Oyuncular Cast

Muhammed Faris

Bu, uzaya çıkan ilk Suriyeli olan Muhammed Faris'in hikayesidir. Özgür bir Suriye hakkındaki görüşleri yüzünden hedef haline geldiği için ülkesinden kaçmak zorunda kalır.

— — —

Şimdi Ne Olacak?

What Will Happen Now?

DCP / Renkli Color / 19’

Türkçe; İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Mert Eşberk / Mihraç Can Bakıner

Senaryo Screenplay

Mert Eşberk

Işığın kırıldığı topraklarda, ayçiçekleri güne yeniden bakmak için yol arıyor.

— — —

Temiz Bir Sayfa

A Clean Slate

DCP / Renkli Color / 14’

İngilizce; Türkçe Altyazılı 

Amerika Birleşik Devletleri, 202?

Yönetmen Director

Tran Hoang Calvin

Senaryo Screenplay

Tran Hoang Calvin

Oyuncular Cast

Shanyeill McCloud, Evan Goyke, David Steffen, Karie Elliott

  

Belgesel, Shanyeill McCloud'un daha önce hapse girmiş kişilerin kayıtlarını sildirmelerine ve hayatlarına yeniden başlamalarına yardımcı olmak için yaptığı çalışmaları anlatıyor.

— — —

Ukraynamızın Gökleri

Our Ukrainian Sky

DCP / Renkli Color / 12’

İngilizce; Türkçe Altyazılı 

Ukrayna, Amerika Birleşik Devletleri, 2023

Yönetmen Director

Bobby Roth

Senaryo Screenplay

Bobby Roth, Nick Roth

Bir grup İngiliz avukat, Rusya ile savaşın ön saflarında yer alan Ukraynalı askerlere kullanılmış kamyonlar götürmek üzere sürpriz bir şekilde örgütleniyor.

— — —

Yada Yağmurları

Jade Rain

DCP / Renkli Color / 16’

İngilizce; Türkçe Altyazılı 

Türkiye, 2023

Yönetmen Director

Volkan Durmuş

Senaryo Screenplay

Volkan Durmuş , Doğacan Aktaş

Oyuncular Cast

Serah Mirellees

Serah çalışmak için Uganda'dan Türkiye'ye gelen Afrika'lı bir kadındır. Denediği birçok işin ardından bir hamamda natır olarak calışmaya karar verir. Siyahi olması kadın olması ve aynı zamanda yabancı uyruklu olması sebebiyle karşılaştığı kötü olaylar yüzünden kirlenen ruhunu arındırabilecek midir?

— — —

Yeryüzündekiler

Those On Earth

DCP / Renkli Color / 25’

Kürtçe, Türkçe; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Türkiye, 2022

Yönetmen Director

Harun Yel

20-30 yıl önce mezarlık olan bir alanı belediye imara açınca, köyden kente göçün yoğun olduğu dönemde insanlar mezarlık alanına ev yapmaya başlıyor. Ama kimse oradaki mezarlara dokunmuyor. Herkes mezarlara saygı gösteriyor ve yapılan her evin kenarında ya da bahçesinde bir mezar kalıyor. Mahalle, toprağın altındakilerle üstündekilerin bir arada yaşadığı bir yer haline geliyor.

*******************************************************************************************************

ADALET TERAZİSİ 

 

Burası Cennet Olabilir

Le Paradis

The Lost Boys

DCP / Renkli Color / 83’

Fransızca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Belçika, Fransa, 2023

Yönetmen Director

Zeno Graton

Senaryo Screenplay

Zeno Graton, Clara Bourreau

Oyuncular Cast

Khalil Gharbia, Julien De Saint Jean, Amine Hamidou, N'landulubansu ,Samuel Di Napoli, Matéo Bastien, Terry Ngonga, Eye Haı̈dara, Jonathancouzinié, Laurence Oltuski, Aurelien Vandenbeyvanghe, Audrey D'hulstère

17 yaşındaki Joe, ıslahevinden salıverilmek üzeredir. Hakim serbest bırakılmasını onaylarsa, kendi başına yaşamasına izin verilecektir. Ancak kaldığı tesise yeni bir tutuklu geldiğinde, Joe özgürlük arzusunu sorgulamaya başlar.

— — —

 

Ebeler

Sages-Femmes

Midwives

DCP / Renkli Color / 100’

Fransızca; Türkçe ve İngilizce altyazılı 

Fransa, 2023

Yönetmen Director

Léa Fehner

Senaryo Screenplay

Catherine Paillé, Léa Fehner

Oyuncular Cast

Khadija Kouyate, Héloïse Janjaud, Myriem Akheddiou, Quentin Vernede, Tarik Kariouh, Lucie Mancipoz, Marine Gesbert, Fleur Fitoussi, Marushka Jury, Toulou Kiki Bilal, Simon Roth, Richard Le Gall

Louise ve Sofia, "dünyanın en güzel işi" olan ebelik mesleğini öğrendikleri 5 yılın ardından nihayet çalışma hayatına atılırlar ve telaşlı bir tempoda doğum, annelik ve bazen de ölüm durumlarıyla başa çıktıkları bir dünyada büyük sorumluluklar üstlenirler. Becerileri böylesi bir fırtınalı bir tempoya kaldırmaya yetecek mi?

— — —

 

Elaha

Elaha

DCP / Renkli Color / 110’

Almanca, Kürtçe; Türkçe ve İngilizce altyazılı 

Almanya, 2023

Yönetmen Director

Milena Aboyan

Senaryo Screenplay

Milena Aboyan, Constantin Hatz

Oyuncular Cast

Bayan Layla, Derya Durmaz, Nazmi Kirik, Armin Wahedi, Derya Dilber, Cansu Dogan (Leyan), Beritan Balci, Slavko Popadić, Hadnet Tesfai, Homa Faghiri, Rebér İbrahims

Elaha, ailesine karşı hissettiği koşulsuz sevgiyle hayattan beklentileri arasında sıkışmış bir genç Kürt-Alman kadınıdır. Kız arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmeyi ve küçük kardeşine bakmayı çok önemsese de, bir yandan ailesine mükemmel bir kız evlat olurken ataerkillikle de mücadele etmesi gerekmektedir. Sonunda bir karar vermesi gerekecektir: Gerçeği söylemek ya da büyük bir yanılsama içinde hayatını yaşamak. Film, özgürleşmeye dair psikolojik bir yolculuk ve ancak gerçeklerle yüzleşerek kendimize karşı dürüst olabileceğimizi ortaya koyuyor.

— — —

Kahramanca

Heroico

Heroic

DCP / Renkli Color / 88’

İspanyolca ve Nahuatl; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Meksika, 2023

Yönetmen Director
David Zonana

Senaryo Screenplay
David Zonana

Oyuncular Cast
Santiago Sandoval Carbajal, Fernando Cuautle, Esteban Caicedo, Ricardo Tadeo, Monica Del Carmen, Isabel Yudjce

Yerli kökenli 18 yaşındaki genç Luis, daha iyi bir gelecek umuduyla Kahramanlık Askeri Koleji'ne girer. Orada, kendisini mükemmel askere dönüştürmek üzere tasarlanmış katı ve kurumsal şiddet içeren bir sistemle tanışır.

— — —

Mariupol'da 20 Gün
 

20 Days in Mariupol

DCP / Renkli Color / 94’

Ukraynaca, İngilizce, Rusça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Ukrayna, 2023

Yönetmen Director
Mstyslav Chernov

Senaryo Screenplay
Mstyslav Chernov

Ukraynalı sinemacı ve gazeteci Mstyslav Chernov, Rus saldırısı sırasında kuşatma altındaki Ukrayna şehri Mariupol'da 20 gün geçirir. Kamerasıyla Ukrayna halkının sergilediği direncini birinci elden filme çeker. Filmi bizi, yaşananı kayda almak üzere hayatlarını tehlikeye atan savaş muhabirlerinin gerçekliğinin içine çekiyor. Film, ana akım medya haberlerine asla ulaşmayan görüntülerle izleyicisini etkisi altına alıyor. Chernov, izleyicinin dikkatini savaşın yıkıcı etkilerine çekiyor ve gayet anlaşılır bir şekilde yaşadıkları toprakları bırakmak istemeyen bir halkın hikayesini anlatıyor. Film, En İyi Uluslararası Film dalında Ukrayna'nın Oscar adayıdır.

— — —

Matria

Matria

DCP / Renkli Color / 99’

Galiçyaca; Türkçe ve İngilizce altyazılı 

İspanya, 2023

Yönetmen Director
Álvaro Gago

Senaryo Screenplay
Álvaro Gago

Oyuncular Cast
María Vazquezi, Santi Prego, Soraya Luaces, E.R. Cunha “Tatán”, Susana Sampedro

Ramona'nın Galiçya'daki balıkçı köyünde hayatı sürekli bir koşuşturmaca halindedir. Kızının geleceği için daima her türlü fedakarlıktan çekinmeyen Ramona, kendi içine dönüp değerlendirmek ve belki de uğruna yaşanacak yeni bir şey olduğunu düşünmek durumunda kalır.

— — —

Mevsimlik İşçiler
Richelieu
Temporaries

DCP / Renkli Color / 89’

Fransızca Ve İspanyolca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Kanada, Fransa, 2022

Yönetmen Director
Pier-Philippe Chevigny

Senaryo Screenplay
Pier-Philippe Chevigny

Oyuncular Cast
Ariane Castellanos, Marc-André Grondin, Nelson Coronado, Eve Duranceau, Micheline Bernard, Luis Oliva,Gerardo Miranda, Antonio Ortega, Marvin Coroy, Maria Mercedes Coroy, Émile Schneider, Hubert Proulx

Ariane, Richelieu Vadisi'nde mevsimlik göçmen işçilerin çalıştığı bir gıda dönüşüm fabrikasında işe girer ve fabrikanın agresif müdürü Stephane ile ucuz işgücü olarak işe alınan Guatemalalı 42 mevsimlik işçi arasında tercümanlık görevini üstlenir. Stephane'ın çoğu zaman aşırıya kaçan emirlerine uyar, düşük ücretle çalışan Latin işçilere sürekli fazla mesai yapmaları için baskı yapar ve daha iyi koşullar elde etmek için yaptıkları her türlü talebi geri çevirir. Fabrikanın fiziksel açıdan en zorlayıcı biriminde görevlendirilen dört Guatemalalı ile zaman içinde arkadaş olur. Gün boyu güneşin altında mısır koçanı küreyen Manuel, Alfonso, Guillermo ve Juan'ın ondan başka dertlerini anlatacak kimseleri yoktur. Yeni arkadaşlarının savunmasızlığının boyutunu fark eden Ariane, Stephane'a karşı tavır almaya başlar. Ariane, Stephane'ın işçileri işten çıkarma ya da yatakhanelere yasadışı olarak güvenlik kameraları yerleştirme kararlarına karşı çıktıkça ikili arasında yavaş yavaş gerilim artar. Manuel gizemli bir hastalığa yakalandığında, durum hızla kriz halini alır.

— — —

Orlando, Siyasi Biyografim

Orlando, My Political Biography

DCP / Renkli Color / 98’

Fransızca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Fransa, 2023

Yönetmen Director

Paul B. Preciado

Senaryo Screenplay

Paul B. Preciado

Oyuncular Cast

Oscar-Roza Miller, Janis Sahraoui, Liz Christin, Elios Levy, Victor Marzouk, Paul B. Preciado, Kori Ceballos, Vanasay Khamphommala, Ruben Rizza, Julia Postollec, Amir Baylly, Naëlle Dariya, Jenny Bel’Air, Emma Avena, Lillie, Arthur, Eleonore, La Bourette, Noam Iroual, Iris Crosnier, Clara Deshayes, Castiel Emery, Fréderic Pierrot, Nathan Callot, Pierre et Gilles, Tristana Gray Martyr, Le Filip, Miss Drinks, Tom Dekel, Virginie Despentes, Rilke & Pompom

— — —

Sürüklenen Hayatlar

Drift

DCP / Renkli Color / 93’

İngilizce, Yunanca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Fransa, Birleşik Krallık, Yunanistan, 2023

Yönetmen Director
Anthony Chen

Senaryo Screenplay
Susanne Farrell, Alexander Maksik

Oyuncular Cast
Cynthia Erivo, Alia Shawkat, Ibrahima Ba, Honor Swinton Byrne, Zainab Jah, Suzy Bemba, Vincent Vermignon

Genç bir mülteci olan Jacqueline, kendini tek başına ve parasız halde bir Yunan adasında bulur. Burada önce hayatta kalması, sonra da geçmişiyle yüzleşmesi gerekecektir. Gücünü toplarken, oradan oraya savrulan bir tur rehberiyle arkadaşlık kurar ve ikili birbirinden aldıkları güçle yollarına devam etmek için ihtiyaç duydukları fırsatı yakalar.

— — —

Şiddetin Dramı

Theatre Of Violence

DCP / Renkli Color / 106’

Açoli, İngilizce, Fransızca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Danimarka, Almanya, 2023

Yönetmen Director
Emil Langballe, Lukasz Konopa

Senaryo Screenplay
Emil Langballe, Lukasz Konopa

Oyuncular Cast
Krispus Ayena, Dominique Ongwen

Kişi aynı anda hem cellat hem kurban olabilir mi? Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde kariyerinin en önemli davasına savunma avukatı olarak atanan Krispus Ayena için temel soru bu. Ayena'nın müvekkili Dominique Ongwen, 9 yaşındayken Uganda'da isyancı lider Joseph Kony'nin Lord's Resistance Army (LRA) örgütü tarafından kaçırılan 20.000’in üstündeki çocuktan biriydi. Çocukları görevdeki başkan Yoweri Museveni'ye karşı isyanda sadık LRA askerlerine dönüştürmek üzere Hıristiyanlık, büyücülük ve işkenceyi bir arada kullanan Kony, Ongwen’in de beynini yıkamıştı.

— — —

Yanıyor

Es Brennt

It’s Burning

DCP / Renkli Color / 89’

Almanca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Almanya, 2023

Yönetmen Director

Erol Afşin

Senaryo screenplay

Erol Afşin

Oyuncular Cast

Halima İlter, Kida Khodr Ramadan, Emir Kadir Taşkın, Nicolas Garin

Emel, Ömer ve oğulları Ahmet, Almanya'da yaşayan Arap kökenli mutlu bir ailedir. Bir gün bir çocuk parkına giderler ve Franz adında bir adamla karşılaşırlar. Franz, başörtüsü nedeniyle Emel'e hakaret edip saldırınca durum birden kontrolden çıkar. Mahkemede dava açılır, ancak ierleyen duruşmalar sırasında ailenin hayatını tamamen değiştiren bir olay meydana gelir.

— — —

Yeşil Hudut

Zielona Granica

Green Border
 

DCP / Siyah Beyaz B&W  / 152’

Polonyaca, Arapça, İngilizce, Fransızca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Polonya, Çekya, Fransa, Belçika, 2023

Yönetmen Director

Agnieszka Holland 

Senaryo Screenplay

Agnieszka Holland, Gabriela Lazarkiewicz-Sieczko, Maciej Pisuk

Oyuncular Cast

Jalal Altawil, Maja Ostaszewska, Tomasz Włosok, Behi Djanati Atai, Mohamad Al Rashi, Dalia Naous

Belarus ve Polonya arasındaki "yeşil hudut" denen bataklıklarla dolu tehlikeli ormanlarda, Avrupa Birliği topraklarına ulaşmaya çalışan Orta Doğu’dan ve Afrika'dan gelen mülteciler, Belarus diktatörü Alexander Lukashenko’nun alaycı bir şekilde tasarladığı jeopolitik krizin ortasında sıkışıp kalmıştır. Avrupa'yı kışkırtmak amacıyla mülteciler, AB'ye geçiş kolaylığı vaat eden propagandalarla bu sınıra çekilmiştir.  Bu gizli savaşın birer piyonları olan rahat hayatından vazgeçmiş genç aktivist Julia’nın, sınır muhafızı Jan’ın ve Suriyeli bir ailenin hayatları iç içe geçer. AVRUPA AVRUPA'dan 30 yıl sonra, üç kez Oscar adayı olan Agnieszka Holland'ın sarsıcı filmi YEŞİL HUDUT gözlerimizi açıyor, kalplerimize sesleniyor ve bizi sıradan insanların her gün karşı karşıya kaldığı ahlaki seçimler üzerine düşünmeye zorluyor.

— — —

Yüz Yüze

Je Verrai Toujours Vos Visages

All Your Faces

DCP / Renkli Color / 118’

Fransızca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Fransa, 2023

France, 2023

Yönetmen Director

Jeanne Herry

Senaryo Screenplay

Jeanne Herry

Oyuncular Cast

Birane Ba, Leïla Bekhtı, Dali Benssalah, Elodie Bouchez, Suliane Brahim, Jean-Pierre Darroussin, Adèle Exarchopoulos, Gilles Lellouche, Μίου Μίου, Denis Podalydes, Fred Testot Pascal Sangla, Anne Benoit, Raphaël Quenard, Sébastien Houbani, Catherine Arditi, Claire De La Rüe De Can, Roxane Barazzuoli Max Libert, Néma Mericer, Patricia Jeudy

Filmde, profesyonellerin ve gönüllülerin desteğiyle gerçekleştirilen onarıcı adalet programı, suçlularla mağdurlar arasında diyalog kurmak için güvenli bir alan sunuyor. Katılımcılar arasında cinsel saldırı mağduru Chloé; hırsızlık ve kapkaç mağdurları Grégoire, Nawelle ve Sabine; şiddet içeren soygunlardan hüküm giymiş suçlular Nassim, Issa ve Thomas yer alıyor. Duygusal açıdan zorlu bu yolculukta, kimisinden üzüntüsüne teselli bulması, kimisinden affedilmek üzere kızgınlığını yenmesi bekleniyor. Hatta belki de sonunda içlerinden bazıları iyileşme imkanı bile bulabilir.

— — —

Hounds

Les Meutes

DCP / Renkli Color / 94’

Arapça ; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Fas, Fransa, Belçika, Katar, Suudi Arabistan, 2023

Yönetmen Director
Kamal Lazraq

Senaryo Screenplay
Kamal Lazraq

Oyuncular Cast
Ayoub Elaid, Abdellatif Masstouri, Mohamed Hmimsa, Abdellah Lebkiri, Lahcen Zaimouzen, Salah Bensalah, Mohammed Kharbouchi

Kazablanka'nın banliyölerinde yaşayan baba oğul Hassan ve Issam, o bölgenin mafyası için küçük çaplı kaçakçılık işleri yaparak geçimlerini günden güne sağlamaktadır. Bir akşam, bir adamı kaçırmakla görevlendirilirler. Uzun bir gecenin içinde kapana kısılmışlardır ve kendilerini neyin beklediğinden habersizdirler...

*********************************************************************************

YILDÖNÜMLERİNDE YENİDEN

40. Yıl

Duvar

Yönetmen: Yılmaz Güney

30. Yıl

Gece, Melek ve Bizim Çocuklar 

Yönetmen: Atıf Yılmaz

*********************************************************************

Ödül töreni sonrası gösterim

Festivalin ödül töreni ardından Atlas 1948 ve Kadıköy Sinemalarında Shayda filmi izleyicilere gösterilecek.

Shayda

KAPANIŞ FİLMİ

Shayda

Shayda

DCP / Renkli Color / 117’

İngilizce, Farsça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

Avustralya, 2023

Yönetmen Director

Noora Niasari

Senaryo Screenplay

Noora Niasari

Oyuncular Cast

Zar Amir Ebrahimi, Osamah Sami, Mojean Aria, Jillian Nguyen, Rina Mousavi, Selına Zahednia, Leah Purcell

Avustralya'da yaşayan İranlı kadın Shayda, korku içindeki 6 yaşındaki kızı Mona ile kadın sığınma evine sığınır. Kocası Hüseyin'den kaçıp boşanma davası açan Shayda, kızı için yaşamlarını normalleştirmeye çabalamaktadır. Yaklaşan Nevruz'la umut doludur, yeni ve sınırsız özgürlüklerle hayatını yeniden kurmaya çalışır. Ancak hakim, Hüseyin'e ziyaret hakkı verince, Hüseyin hayatlarına yeniden girer ve Mona'yı İran'a geri götürmeye çalışacağı korkusu Shayda'yı sarar.

*********************************************************************************** 

13. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması

Çavdar Başağı

Deniz Kızı

Fani Dizeler

Hayat Yükü

Karganın Uykusu

Kurban

Özgürlük

Saman Altında Su

Sınır

13. Uluslararası Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması

Ben Sen O Biz Siz Onlar

Boykot

Dielli

Kuduz

Sarı

Sevmekle Alakası Yok

Teamül 

Tek Yön

Transit

Yolda 

13. Uluslararası Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması

Adalet Arayışı

Beyaz Dağın Çocukları

Hayatımın En Güzel Günü

Onlar için İmroz

Suriyeli Kozmonot

Şimdi Ne Olacak?

Temiz Bir Sayfa

Ukrayna'mızın Gökleri

Yada Yağmurları

Yeryüzündekiler

Adalet Terazisi

Burası Cennet Olabilir

Ebeler

Elaha

Kahramanlık

Köpekler
Mariupol'da 20 Gün

Matria

Mevsimlik İşçiler

Orlando, Siyasi Biyografim

Sürüklenen Hayatlar??

Şiddetin Dramı

Yanıyor

Yeşil Hudut

Yüz Yüze

************************************************************************

Yıldönümlerinde Yeniden

40. Yıl

Duvar

30. Yıl

Gece, Melek ve Bizim Çocuklar

  

**************************************************************************** 

13. ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ

AKADEMİK PROGRAMI

17-23 KASIM 2023

 

17 Kasım 2023 (Cuma)

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası

Doktora Salonu

Kayıt: 08.00-08.30

 

Açılış Konuşmaları 08.30-09.00

Prof. Dr. Adem Sözüer

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Kriminoloji Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü

Prof. Dr. Fethi Gedikli

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Bülent Zülfikar

İstanbul Üniversitesi Rektörü

 

Açılış Konferansı 09.00-09.40

Yönetici: Prof. Dr. Yasemin Işıktaç

Prof. Dr. İoanna Kuçuradi: “İfade Özgürlüğü Bir Temel Hak Mıdır?”

1. OTURUM 09.40-10.40

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız

Dr. Öğr. Üyesi Serdar Talas: Ceza Muhakemesi Sürecinde Adil Yargılama ve Medya Özgürlüğü

Doç. Dr. Muhammed Demirel: Haber Verme Hakkı Bağlamında Soruşturmanın Gizliliğini İhlal Suçu

Dr. Öğr. Üyesi M. Buhari Çetinkaya: İfade Özgürlüğünün Kapsamının Disiplin Hukuku Çerçevesinde Değerlendirilmesi

Soru-Cevap: 10.40-11.00

Ara: 11.00-11.20

2. OTURUM 11.20-12.20

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Adem Sözüer

Prof. Dr. Muharrem Kılıç: Arkaik Şiddet ve Nefret Söylemlerinin İfade Özgürlüğü Çerçevesinde Değerlendirilmesi

Arş. Gör. Begüm Nur Kalıpçıoğlu: “Online” Nefret Söylemi

Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, Arş. Gör. Şerife Sena Poçanoğlu: Nefret Söylemi ile İfade Özgürlüğü Arasındaki Denge: Kuran-ı Kerim’e Karşı Avrupa’da Gerçekleşen Eylemler

Soru-Cevap: 12.20-12.40

 

Öğle Arası: 12.40-14.00

 

3. OTURUM 14.00-15.10

Oturum Başkanı: Doç. Dr. Selman Dursun

Dr. Neslihan Ateş Benek: İçerik Sağlayıcının Ceza Sorumluluğu

Arş. Gör. Merve Can Maraşlı: İnternette İfade Özgürlüğünün Kullanımında Sınırlayıcı Bir Unsur Olarak Algoritmalar

Arş. Gör Eren Sözüer: Sosyal Ağlarda İfade Özgürlüğü ve Eşik Bekçileri: Filistin Özelinde Bir Değerlendirme

Arş. Gör. Yiğit Yeniyetişme: AİHM İçtihatları Işığında İçeriğin Silinmesi ve Erişimin Engellenmesi Koruma Tedbirleri ve Bant Daraltması Tedbirinin Değerlendirilmesi

Soru-Cevap: 15.10-15.30

Ara: 15.30-15.50

4. OTURUM 15.50-16.40

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Eylem Aksoy Retornaz

Dr. Öğr. Üyesi Tuba Kelep Pekmez: İfade Özgürlüğü Bağlamında Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Suçunda Hukuka Uygunluk Nedenleri

Arş. Gör. Dr. Büşra Demiral Bakırman: Türk Hukukunda Açık ve Yakın Tehlike Testi

Dr. Öğr. Üyesi Hazal Algan Canseven: Tarihsel Örnekler Işığında Suçu ve Suçluyu Övme Suçu

Soru-Cevap: 16.40-17.10

 

18 Kasım 2023 Cumartesi

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası

Doktora Salonu

 

ERASMUS PANELLERİ -I- (Almanca) 09.00-10.00

 

Erasmus Öğrencilerinin İfade Özgürlüğüne İlişkin Sunumları

Moderatörler: Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Krisztina Karsai, Arş. Gör. Dr. Büşra Demiral Bakırman, Arş. Gör. Ömer Metehan Aynural, Arş. Gör. Begüm Tokgöz, Arş. Gör. Esra Dikmen

5. OTURUM 10.00-11.20

 

Oturum Başkanı: Doç. Dr. Batuhan Baytaz

Prof. Dr. Krisztina Karsai: Cezai Sorumluluğun Doğmasında Nudge’ın Rolü

Doç. Dr. Maria Filatova: Ceza Hukuku Perspektifinden Üretken Yapay Zeka ve İfade Özgürlüğü

Doktora Öğrencisi Karolina Wiecek: İfade Özgürlüğünün Sınırı Nerede? Sanatsal ve Dini Özgürlükler Üzerindeki Ceza Hukuku Kısıtlamaları

Dr. Öğr. Üyesi Hadi Salehi: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve İran Hukukunda Dine Sövme ve Kutsal Değerlere Saygısızlık Üzerine Karşılaştırmalı Bir Çalışma

Soru-Cevap: 11.20-11.50

Ara: 11.50-12.00

6. OTURUM 12.00-13.20

Oturum Başkanı: Arş. Gör. Eren Sözüer

Prof. Dr. Zeljko Nikac: Sırbistan Polisinin Vatandaşların Toplanma ve İfade Özgürlüğü Haklarının Uygulanmasındaki Yeri, Rolü ve Görevleri

Prof. Dr. Amila Ferhatović, Arş. Gör. Kanita Pruscanovic: Bosna-Hersek Mahkeme İçtihatlarında Nefret Söylemi: Zorluklar ve Perspektifler

Doktora Öğrencisi Julia Mucha: Polonya Anayasası Bağlamında İfade Özgürlüğü ve Ticari Faaliyetler Bakımından Çalışma Özgürlüğü

Yüksek Lisans Öğrencisi Anastasiya Zavyazkina: Hakaret Suçu ve İfade Özgürlüğü: Rusya Düzenlemesi

Soru-Cevap 13.20-13.50

Öğle Arası: 13.50-14.30

ERASMUS PANELLERİ -II- (Almanca) 14.30-16.00

Erasmus Öğrencilerinin İfade Özgürlüğüne İlişkin Sunumları

Moderatörler: Prof. Dr. Adem Sözüer, Prof. Dr. Krisztina Karsai, Arş. Gör. Dr. Büşra Demiral Bakırman, Arş. Gör. Ömer Metehan Aynural, Arş. Gör. Begüm Tokgöz, Arş. Gör. Esra Dikmen

20 Kasım 2023 (Pazartesi)

Doktora Salonu

 

7. OTURUM 09.00-10.00

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Adem Sözüer

Doç. Dr. Selman Dursun: Türk Ceza Kanunu’nda Hukuka Uygunluk Nedeni Olarak Haber Verme ve Eleştiri Hakkı

Doç. Dr. Batuhan Baytaz: Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasını Özendirme Suçu

Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Işıka: Hakaretin Bir Suç Olmaktan Çıkarılması Eğilimi

Soru-Cevap: 10.00-10.20

Ara: 10.20-10.40

Konferans: 10.40-11.00

Doç. Dr. Saadet Yüksel: AİHM 10. Madde İçtihadına Genel Bakış

Soru-Cevap: 11.00-11.10

Panel: 11.10-12.20

Çocukların Korunması Bağlamında Dijital ve Medya Ortamında Çocukları Olumsuz Etkileyen İçeriklerin Doğurduğu Sorunlar ve Bu Sorunlara Yönelik Çözümler

Yönetici: Prof. Dr. Turgut Tarhanlı

Prof. Dr. Bengi Semerci: Dijital Ortamdaki Zararlı İçeriklerin Çocuk Ruh Sağlığı ve Gelişimine Etkileri

Prof. Dr. Leyla Keser Berber: Çocukların Etkin Korunması İçin Dijital Alanda Teknik Hukuki Önlemler

Dr. Öğr. Üyesi Elif Beyza Akkanat Öztürk: İçerik Paylaşım Platformlarının Kullanım Şartları ve Çocukların Zararlı Çevrimiçi İçeriklerden Korunması: Çocuğun Menfaatinin ve İfade Özgürlüğünün En İyi Şekilde Dengelenmesi

Öğle Arası: 12.20-13.30

 

8. OTURUM 13.30-14.50

Oturum Başkanı: Doç. Dr. Abdurrahman Savaş

Arş. Gör. Dr. Ezgi Çırak Karalı: İfade Özgürlüğü, Telif Hakları ve Ceza Hukukunun Kesiştiği Bir Sanat: “Gri Dünyaya Renkli Yağmurlar Yağdıran” Grafitiler

Arş. Gör. Dr. Serpil Işık: Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu Kapsamında Eser Üzerindeki Hakların İhlalinde Talep Edilebilecek Olan İhtiyati Tedbirlere İlişkin Esaslar

Arş. Gör. Dr. Ayşe Ece Acar: İfade Özgürlüğü Kapsamında Avukatların Sosyal Medya Kullanımı

Arş. Gör. Neslihan Can, Hâkim Abdurrahman Burak Karahan: Dini İnançların Bir Koruyucusu Olarak Türk Ceza Kanunu (mu?): Dini Değerleri Aşağılama Suçunun (TCK m. 216/3) İfade Özgürlüğü Bağlamında Değerlendirilmesi

Soru-Cevap: 14.50-15.20

 

21 Kasım 2023 (Salı)

Mavi Salon

9. OTURUM 09.00-10.00

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Sabahattin Nal

Arş. Gör. Cansu Türkmen: Anayasa Mahkemesi’nin “İrfan Sancı (2)” Kararı Bağlamında Müstehcenlik ve Sanatsal İfade Özgürlüğü

Arş. Gör. Pınar Özcan: Çetin Sağır ve Diğerleri Bireysel Başvuru Kararı Kapsamında Açlık Grevi ve İfade Özgürlüğü

Arş. Gör. Melike Orçin: Mahkumların İfade Hürriyeti Bağlamında İnternete Erişim Hakkı

Soru-Cevap: 10.00-10.20

Ara: 10.20-10.40

10. OTURUM 10.40-11.40

Oturum Başkanı: Doç. Dr. Mehmet Maden

Doç. Dr. R. Murat Önok: Basın Özgürlüğü Bağlamında Basın Konseyi

Dr. Öğr. Üyesi Aras Türay: Sansüre İlişkin Mevzuatın İfade Özgürlüğü Perspektifinden Değerlendirilmesi

Prof. Dr. Adem Sözüer, Dr. Öğr. Üyesi Elif Ergüne: Eleştiri Hakkı Bağlamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama

Soru-Cevap: 11.40-12.00

 22 Kasım 2023 (Çarşamba)

 Mavi Salon

 

11. OTURUM 09.00-10.00

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Gülsevil Alpagut

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Ledün Akdeniz: İşçinin İfşa ve İhbar Etme Yoluna Başvurmasının İş İlişkisinde İfade Özgürlüğü Çerçevesinde Değerlendirilmesi

Arş. Gör. Aslı Çalışkan Yıldırım: Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvuru Kararlarında İşçinin İfade Özgürlüğü

Dr. Öğr. Üyesi İrem Yayvak Namlı: İşçinin Sosyal Medya Paylaşımlarının İşveren Tarafından Fesih Nedeni Yapılması

Soru-Cevap: 10.00-10.20

Ara: 10.20-10.40

12. OTURUM 10.40-11.40

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Bilgehan Çetiner

Arş. Gör. Gökçe Nur Demir: Ticari İfade Özgürlüğü: Amerikan Yüksek Mahkemesi Örneği

Arş. Gör. Dr. Efe Can Yıldırır: Haksız Fiil Sorumluluğunda Hukuka Aykırılığı Önleyen Hallerden Üstün Kamu Yararı Bağlamında Basın Özgürlüğü

Dr. Öğr. Üyesi Melis Avşar: Yabancı Basın Mensubu Kişilerin Türkiye’de Çalışması

Soru-Cevap: 11.40-12.00

Ara: 12.00-12.20

13. OTURUM 12.20-13.20

Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Işıka

Arş. Gör. Tevhide Gizem Soyergin Bildir: Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvuru Kararlarında Akademik İfade Özgürlüğü

Yüksek Lisans Öğrencisi Hasan Hüseyin Çevik: İfade Hürriyetinin HAGB Karşısında Sönümlenmesi

Doktora Öğrencisi Halil Kaan Canan: Sosyal Medyada Yalan Haber ve İfade Özgürlüğü İkilemi – Türk ve Alman Ceza Hukuku Hükümleri Bakımından Bir İnceleme

Soru-Cevap: 13.20-13.40

23 Kasım 2023 (Perşembe)

Mavi Salon

 

14. OTURUM 09.00-10.20

Oturum Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Volkan Aslan

Doç. Dr. Nil Karabağ: Şeref ve Haysiyete İfade Özgürlüğü Karşısında Tanınan Koruma Hakkındaki Genel Kuralların Belirlenmesi

Arş. Gör. Hilal Kutkan: Yargı Bağımsızlığı Bağlamında Soruşturma ve Kovuşturma Evresinde Yayın Yasakları: Yayınlar Mahkemeleri Etkiler mi?

Arş. Gör. Beren Şen Çetiner: İfade Özgürlüğünün Krizi: İptal Kültürü

Arş. Gör. Ülkü Olcay Uykun Altıntaş: Anayasa Hukuku Bağlamında Hakimlerin İfade Özgürlüğü

Soru-Cevap: 10.20-10.40

Ara: 10.40-10.50

 

Öğrenci Kulüpleri Film Analiz Forumu 11.00-15.00

Moderatörler: Prof. Dr. Adem Sözüer, Arş. Gör. Yağmur Altay, Arş. Gör. Pınar Özcan, Arş. Gör. Gülay Yaldırak, Arş. Gör. Aslıhan Asena Koç, Arş. Gör. H. Selen Kayhan

  1. Atatürkçü Düşünce Kulübü
  2. Ceza Adaleti ve Kriminoloji Kulübü (CEZAK)
  3. Dispute Resolution Club (DRC)
  4. Hukukta Kariyer Kulübü
  5. International Law Student Association (ILSA)
  6. İstanbul Girişimcilik Kulübü (İGK)
  7. Kadın Hakları Kulübü (Fakülte) 
  8. Kadın Hakları Kulübü (Rektörlük) 
  9. Kültür ve Hukuk Kulübü
  10. Sinema Kulübü

24 Kasım 2023 (Cuma)

Doktora Salonu

Öğrenci Kulüpleri Film Analiz Forumu 09.00-12.30

Moderatörler: Prof. Dr. Adem Sözüer, Arş. Gör. Yağmur Altay, Arş. Gör. Pınar Özcan, Arş. Gör. Gülay Yaldırak, Arş. Gör. Aslıhan Asena Koç, Arş. Gör. Selen Kayhan

  1. Cumhuriyetçi Hukukçular Kulübü
  2. Güçlü Avukat Güçlü Yargı Kulübü 
  3. Demokrasi ve Hukuk Kulübü
  4. Marmara Hukuk Kulübü
  5. MÜHF Hukuk ve Diplomasi Kulübü
  6. Tan Akademi Kulübü
  7. TNKÜ Hukuk Topluluğu
  8. TNKÜ Hukuk Meclisi Topluluğu
  9. Yelken Kulübü

*********************************************************************************

Endüstri Günleri ‘VisionIST’ 5'nci kez

Metrohan Beyoğlu'nda gerçekleşecek etkinliklerin programı şöyle:

18 KASIM CUMARTESİ

● 13.00 - 13.30

Açılış: USCFF Bir Festival’in Öyküsü

Konuşmacılar Bengi Semerci, Franck Finance-Madureira

Etkinlik Dili Türkçe, İngilizce

● 13.30 - 14.30

Ustalık Sınıfı: Yolande Zauberman

Konuşmacı Yolande Zauberman

Moderatör Franck Finance-Madureira

Etkinlik Dili Türkçe, İngilizce

● 14.45 - 15.40

Panel: Edebiyattan, Sinemaya Orlando!

Konuşmacılar Anna Margarita Albelo, Şenay Kara, Bulut Sezer

Moderatör Franck Finance-Madureira

Etkinlik Dili Türkçe, İngilizce

● 16.00 - 16.45

Konuşmalar: Türkiye’de Yabancı Yapımlarla İş Birliği

Konuşmacılar İpek Erden, Beste Yamalıoğlu

Moderatör Berfin Demirat

Etkinlik Dili Türkçe

● 17.00 - 18.00

Analiz: Magarsus

Konuşmacılar Yunus Ozan Korkut, Berkay Ateş, Deniz Şaşmaz Oflaz, Yamaç Okur

Moderatör İzlem Oktay

Etkinlik Dili Türkçe

19 KASIM PAZAR

● 12.30 - 13.15

Atölye Filmimi Nasıl Çekerim: Yapımcılık

Konuşmacı Anna Maria Aslanoğlu

Etkinlik Dili Türkçe

● 13.30 - 14.30

Analiz: Oyunculuk

Konuşmacı Erdem Şenocak

Moderatör İpek Erden

Etkinlik Dili Türkçe

● 14.45 - 15.45

Panel: Sinemada İfade Özgürlüğü

Konuşmacılar F. Serkan Acar Film koop, Damla Kırkalı Sinema, Reklam, Dizi ve Tv Programı

Çalışanları Sendikası, Emre Yetim Oyuncular Sendikası

Moderatör Lalehan Öcal

Etkinlik Dili Türkçe

● Saat: 16.00 - 16.45

Ustalık Sınıfı: Ayşenil Şamlıoğlu

Konuşmacı Ayşenil Şamlıoğlu

Moderatör Bengi Semerci

Etkinlik Dili Türkçe

● Saat: 17.00 - 18.00

Ustalık Sınıfı: Emin Alper

Konuşmacı Emin Alper

Moderatör İrem Akbal

Analiz: Kurak Günler

Etkinlik Dili Türkçe

20 KASIM PAZARTESİ

● Saat: 12.30 - 13.15

Konuşmalar İran ve Türkiye Modernleşmesinin Beyaz Perdeye Yansıması (1965-80)

Konuşmacı Farhad Eyvazi

Moderatör Makbule Aras

Etkinlik Dili Türkçe

● Saat: 13.30 - 14.30

Atölye Filmimi Nasıl Çekerim: Belgesel

Konuşmacı Deniz Tortum

Etkinlik Dili Türkçe

● Saat: 14.45 - 15.45

Konuşmalar Belgeselle Tanışma

Konuşmacı Enis Rıza Sakızlı

Moderatör Soner Sert

Etkinlik Dili Türkçe

● Saat: 16.00 - 16.45

Atölye Filmimi Nasıl Çekerim: Yönetmenlik

Konuşmacılar Ceylan Özgün Özçelik, Tunç Şahin

Etkinlik Dili Türkçe

21 KASIM SALI

● Saat: 12.30 - 14.30

Atölye Proje Dosyası Hazırlama ve Pitching

Konuşmacılar Armağan Lale, Ali Vatansever

Etkinlik Dili Türkçe

● 14.45 - 15.45

Atölye Dağıtım

Konuşmacılar Said Aksoy Başka Sinema, Mert Eraslan MUBI

Etkinlik Dili Türkçe

● 16.00 - 16.45

Konuşmalar Festivallerle Tanışma: Clermont-Ferrand Uluslararası Film Festivali

Konuşmacı Julie Rousson

Moderatör Burcu Aykar

Etkinlik Dili İngilizce

22 KASIM ÇARŞAMBA

● 12.30 - 13.15

Analiz: Kısa Film Yapmak

Konuşmacılar Barış Kefeli, Cansu Menlikli, Kasım Ördek, Nükhet Taneri, Özgürcan

Uzunyaşa

Moderatör Onur Güler

Etkinlik Dili Türkçe

● 13.30 - 14.30

Konuşmalar Festivallerle Tanışma: Drama Uluslararası Kısa Film Festivali

Konuşmacı Yorgos Zois

Moderatör Cansu Menlikli

Etkinlik Dili İngilizce

● 14.45 - 15.45

Konuşmalar Platformlarla Tanışma

Ahmet Toğaç Film Dayanışması Platformu, Tuvana Simin Günay Kurgucular Dayanışması, 

Ezgi Sözmen Susma Bitsin

Etkinlik Dili Türkçe

● 16.00 - 16.45

Konuşmalar Sinemada Hapishane, Bilgi Kraliçesi

Konuşmacılar Zeynep Ocak Kutsal Motor, Gizem Bayıksel

Etkinlik Dili Türkçe

17.00 VisionIST Kapanış