ANKARA Barosu’nca hazırlanan, “Sivas Olayları”na ilişkin dava sürecinde yaşananları, hukukçuların ve müdahil avukatların dili ile anlatan “Alaz” adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen gösterim öncesinde bir konuşma yapan belgeselin yapım sorumlusu ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Onur Tatar, “Sivas katliamı davasının, kamuoyuyla müdahil avukatların dili ile paylaşılmasının çok önemli olduğunu” söyledi.

Belgeselin tamamının, Ankara Barosu’nun teknik imkanlarıyla hazırlandığını belirten Tatar, şunları kaydetti:
“Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkan ve bu değerleri kendisine misyon edinmiş Ankara Barosu, yönetici ve mensuplarıyla hukuk devletinin, demokrasinin, laikliğin, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi anlayışıyla geleceğe kalıcı bir eser bırakmak istedi.”

Firariler yakalansın
Tatar, yaşananların unutulmaması, yapanların ise yaptıkları ile yüzleşmesi için Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi ve firari sanıkların bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasının elzem olduğunu bildirdi.
gösteriminin ardından, katkılarından dolayı avukatlar Şenal Sarıhan, Ali Sarıgül, Mehdi Bektaş, Erşan Sansal, Kemal Akkurt, Kazım Genç, Hüseyin Yüksel Biçen ve Fevzi Gümüş’e plaket verildi. Avukatlar, plaketlerini Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar’ın elinden aldı.

Belgeseli hazırlayan ve yapımında emeği geçen avukatlar Onur Tatar, Hasan Cem Yılmaz ve Faruk Çayır ile stajyer avukatlar Merve Kara, Bersun Sarıgül, Can Tatar ve kameraman Çağlar Akpınar’a plaketlerini CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir verdi. (Hürriyet)