Avukatlar Haftası'nda tutuklu ve hükümlüler resimleriyle, avukatlar da fotoğraflarıyla yarıştı. 144 tutuklu ve hükümlü Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) düzenlediği resim sergisinde birinci olmak için kıyasıya yarıştı. 226 resmin incelendiği yarışmada birincilik ödülü Sakarya Ferizli L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gitti.

Önümüzdeki hafta kutlanacak Avukatlar Haftası'na hazırlanan TBB'nin, bu yılki sloganı "Herkes İçin Adalet Adalet İçin Avukat" olarak belirlendi. TBB, etkinlikler çerçevesinde "İçeriden Hükümlü ve Tutuklulararası Resim Yarışması ile Ulusal Fotoğraf Yarışması" düzenledi. Yarışmanın amacı ise cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların adalete ve onun temeli olan savunma hakkına bakışlarını sanat yoluyla sergilemelerini sağlamak. "Adalet ve savunma" konulu yarışmaya Türkiye genelindeki 60'a yakın cezaevinden gelen, 15 yaşın üzerindeki 144 hükümlü ve tutuklunun 226 resmi yarıştı.

-YABANCILAR DA KATILDI-

226 resim arasından Sakarya Ferizli L Tipi Kapalı Cezaevi'nden İbrahim Erkut birinci oldu. Antalya E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Yaşar Ayhan Deniz'in resmi ikinciliğe, Sincan 1 Nolu L Tipi Cezaevi'nden Hasan Kocaoğlu'nun resmi de üçüncülüğe layık görüldü. Yabancı tutuklu ve hükümlülerin de yarışmaya yoğun ilgisi oldu. Yarışmaya Edirne Kapalı Cezaevi'nden katılan Tomazs Piars, Maltepe 3 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi'nden katılan Jafar Afagh N. ile Changiz Amini, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nden katılan Refik Özgüner ve Sakarya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden katılan Altuğ Gök'e de mansiyon ödülü verildi. Birinciye 2 bin 500, ikinciye bin 500, üçüncüye de bin lira ödül verilecek. Mansiyon kazanan tutuklu ve hükümlülere de 500'er lira ödül verilecek. Cezaevinden gelen resimlerin bulunduğu kargoların üzerinde "görülmüştür" ibaresinin de yer aldığı öğrenildi. Sergide yayınlanan resimler katalog haline getirilerek tutuklu ve hükümlülere gönderilecek.

-FOTOĞRAFTA BİRİNCİ ADANA'DAN-

Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın herkese açık olan "Adalet" temasında ise 177 adet fotoğraf yarıştı. Adana'dan Osman Arsal'ın fotoğrafı bu kategori de birinci oldu. Ankara'dan Nurşen Coşar'ın ikincilik aldığı yarışmada Konya'dan Ahmet Kayhan'ın fotoğrafı üçüncülüğe layık görüldü.

Yalnızca avukatların ve stajyer avukatların katılabildiği serbest konulu özel kategoride ise Kütahya'dan Oğuz Arseven birinci, Mersin'den Mustafa Şahbaz ikinci, Adana'dan Asena Avluk üçüncü oldu. Özel kategoride İstanbul'dan Feyza Berker'in bir, Mersin'den Mustafa Şahbaz'ın da iki eseri mansiyon aldı. Yarışmanın ödül töreni Avukatlar Haftası'nın da başlangıcı olan 4 Nisan Pazartesi TBB'de yapılacak.


Anka