Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Barolar Arası Tiyatro Festivali, Ankara Barosu'nun ev sahipliğinde başladı. Festivalin açılışında konuşan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Uygarlık doruğunun merdiveni ne para, ne saray, ne köprü, ne de tüneldir. Uygarlık doruğunun merdiveni, sadece sanattır. O merdiveni yıkmayın" dedi.

Altı barodan dokuz ayrı tiyatro topluluğunun katıldığı festivalin açılışını Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar ve Hakan Canduran birlikte yaptı.

Bir süredir aralarında Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları, Devlet Senfoni Orkestraları, Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Devlet Çok Sesli Korosu'nun da bulunduğu 52 sanat kurumunun kapatılmasını öngören bir yasa tasarısından söz edildiğini anımsatan Canduran, "Tasarı henüz gün ışığına çıkmış değil. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Nabi Avcı kapatma iddiasını yalanladı ama devlete bağlı sanat kurumlarının idari yapısını değiştirecek bir taslak üzerinde çalıştıklarını doğruladı" dedi.

Taslaktan ne gibi sürprizler çıkacağını şimdilik bilmediklerini kaydeden Canduran, "Ama iktidar partisinin sanata ve sanatçıya yaklaşımını bilen herkes gibi bizler de endişeliyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi uygarlık doruğunun merdiveni ne para, ne saray, ne köprü, ne de tüneldir. Uygarlık doruğunun merdiveni, sadece sanattır. O merdiveni yıkmayın. İlla bir şeyleri değiştirecekseniz, sanatı ve sanatçıyı özgürleştirecek bir yasa çıkartın" diye konuştu.

Yenimahalle Belediyesi 4 Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde Ankara Barosu Tiyatro Topluluğu, Ayak Bacak Fabrikası isimli oyunu sahneledi.