Bursa Barosu tarafından düzenlenen 'Çocuk ve hukuk' konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirilen ödül töreni ve sergi açılışına, Bursa Baro Başkanı Av. Ekrem Demiröz'ün yanı sıra, Baro eski Başkanı Av. Zekeriya Birkan, yönetim kurulu üyesi avukatlar, dereceye giren öğrenciler, sıralamaya giren okul müdürleri ve öğrencilerin resim öğretmenleri ve aileler katıldı.
Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde düzenlenen resim yarışmasında öğrenciler, kendi gözlerinden adalet olgusunu tuvallere yansıttı. Yarışmaya; Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer İlçelerinden 38 okuldan 254 adet resim katıldı. Jüri tarafından 254 resimden 3'ü başarı ödülüne, 5'i ise jüri özel ödülüne değer bulundu. 44 resim de sergilenmek üzere seçildi. Sergi, 2 Aralık 2012 Pazar gününe kadar açık kalacak.

254 resimden 3'ü başarı ödülüne layık görülen eserler ise şöyle sıralandı: "Altıparmak Fethi Açançiçek Ortaokulu 5/E sınıfı öğrencilerinden Ramazan Karalar, BTSO Sait Efe Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencilerinden Gözde Şen ve Özel Şahinkaya Özlüce İlköğretim Okulu 7/A sınıfından Durukan Özsezer."

Bursa Baro Başkanı Av. Ekrem Demiröz, herkesin hayalleri yanında acıları ve üzüntülerinin de olabileceğine değinirken, "Kendimizi bir şekilde ifade etmek isteriz. Bu yazı ile olabilir, sözle olabilir, müzikle olabilir. Çocuklarımız da burada duygularını renge dönüştürmüşler, çizgilere dönüştürmüşler. Dolaşıp gördüğümde anladım ki herkesin ödülü aslında duvarlara asılı. Doğru olan, ya da hayatın bize sunacağı en büyük ödül yaptığımız güzel şeylerdir." şeklinde konuştu.

Jürinin seçim yaparken çok zorlandığına değinen Baro Başkanı Av. Demiröz, "Jüri burada mecburen bir seçim yapmış ama ne kadar zorlandıklarını tahmin edebiliyorum diğer resimleri de görünce. Tabi biz öyle bir dünya istiyoruz ki, kendini ifade ettiği için cezalandırılan değil, ödüllendirilen bir Türkiye." ifadesini kullandı.

ÇALIŞAN VE ÇALIŞMAYAN ÖĞRENCİYİ ADALET TERAZİSİNDE RESMETTİ

Altıparmak Fethi Açançiçek Ortaokulu 5/E sınıfı öğrencilerinden Ramazan Karalar, yaptığı eseri değerlendirmesinde; kara kalem çalışması yaptığını belirterek, "Kara kalem tekniğini kullanıyorum. Yaklaşık 2-3 yıldır resimle meşgulüm. Ben burada çalışmamda ise; iki öğrenciyi resmettim. Biri Çalışkan olup derslerine çalıştığı için kazanmış, ama çalışmayan ise kaybettiği için başını elinin arasına almış ve ağlıyor. Onu, yani adaleti temsil anlatmaya çalıştım." dedi.

Ardından dereceye göre birinci seçilen ilk 3 resmin sahibi öğrenciye ücretsiz resim kursu sertifikası ve resim malzemeleri hediye edildi. Diğer dereceye giren öğrenciler, resim öğretmenleri ile okul müdürlerine çeşitle hediyeler verildi.



Cihan