(İHA) - Bakan Günay, padişah elbiseleri ve tekstil eserlerinin teşhiri, tanzimi ve depo düzenlemesiyle ilgili “Topkapı Sarayı Seferli Koğuşu Restorasyonu” protokol imza törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada Türkiye’deki kültürel varlıkların restorasyonuna değinen Bakan Günay, “Aynı hızla gidersek dünya çapında iftihar edilebilecek bir imparatorluk haline gelebiliriz” dedi.

İmza töreninin ardından basın mensuplarının “Kemal Sunal filmleriyle ilgili ne diyorsunuz?” sorusuna ise Günay, “Bir televizyon görünümü öngörülmemiş. Danıştay olumlu bir karar vermiş. Bunu onaylıyorum” yanıtını verdi. Bakan Günay, sinema konusuyla ilgili bir öneri gönderdiklerini, ekim ayında oyunculuk hakları konusunda bir sonuca varılacağını düşündüklerini söyledi.

Bir gazetecinin “Restore edilen depodaki çamaşırları görebilecek miyiz?” sorusuna ise Günay, “Hayır, çoğu muhafaza altında. Osmanlı sarayında imparatorluğun giydiği kıyafetler vardı. İmparatorlar neler kullanmışsa onlara yer veriliyor. Biraz sabredin” şeklinde cevap verdi.
Bakan Günay ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin arasında imzalanan protokole göre Topkapı Sarayı Seferli Koğuşu’nun restorasyonunun 1 yıl süreceği bildirildi.