Turizm Bakanlığı yetkilileri, bu konudaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. "Devlet Tiyatroları'nın tamamen kapatılıp sanatçıların emekli edileceği, emekliliği gelmeyenlerin evlerinde oturup emekli olana kadar maaş almaya devam edeceği, Devlet Tiyatroları'nın 60 sahnesinin işletmesinin valiliklere verileceği" şeklindeki düzenlemenin AK Parti Milletvekili Nabi Avcı tarafından hazırlanan bir taslakta yer aldığı iddiası, bakanlık tarafından yalanlandı. Bakanlık yetkilileri bu konuda, Nabi Avcı'nın, "Ben hiçbir taslak hazırlamadım. Biz koalisyon hükümeti miyiz ki, bakanımızın arkasından iş çevirelim?" dediğini aktardı.

OYUNCULAR, GÜNAY'IN ADIMINI BEKLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Devlet Tiyatroları için yapılacak düzenlemeler, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında koordineli olarak hazırlanıyor. Ortada henüz açıklanacak bir taslak metin olmadığını kesin bir dille ifade eden yetkililer, Devlet Tiyatroları'nın kapatılması ile ilgili herhangi bir adımın söz konusu olmayacağını dile getiriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile sanatçıların bağlı olduğu meslek örgütlerinin görüşme halinde olduğunu belirten yetkililer, sanatçıların da Günay'dan gelecek açıklamaları beklediğini söyledi.

Gelinen noktada, sanatçıların da içinde yer alacağı bir süreçte, Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucunda Devlet Tiyatroları'nın özerkleşmesinin önü açılacak. Bu konuda bir orta yolun bulunacağını dile getiren yetkililer, özellikle Avrupa ülkelerindeki modellerin incelendiğini ifade ediyor. Bu çalışmaların nihayetinde, sanatçıların mağdur edilmeyeceği, sanatın gelişimini destekleyecek bir model oluşturulması planlanıyor.



ZAMAN