Dünya'nın 7 harikasından birisi olan Mausolemu'nun Türkiye geri döndürülmesi için 30 avukat arkadaşla beraber çalışma içinde olduklarını ifade eden Avukat Kazmaz, "Bodrum Halikarnas Mozolesi, anıt mezarı önce depremde yıkıldı. Daha sonrasında İngilizler tarafından yurt dışına çıkarıldı ve şu anda British Museum'da sergileniyor. Biz bunları İngilizler'den istediğimizde Mustafa Reşit Paşa tarafından tuğra ile bize verildi deniliyor. Ama biz defalarca itirazımızı yaptık. Ortada ne tuğra ne de izin var. Bu tarihi eserin tekrar kendi evine döndürülmesi için bir hukuki mücadeleyi başlattık. Gerekli itirazlarımızı yaptık ihtarları çektik. Eğer bize cevap verilmezse Uluslararası Tarihi ve Kültür Koruma Sözleşmesi'ne binaen tahkime gideceğiz. Artık biz İngilizlere bu tarihi eseri bugüne kadar korudukları için teşekkür ediyoruz. Biz artık kendi eserlerimizi koruyabilecek seviyedeyiz. Bu eserler ait oldukları yerlere geri getirilmeli. Biz dava açında da bu olay yabancı basında da yer aldı. Eğer biz açmış olduğumuz davaları kazanırsak bu anıt mezar ülkemize geri gelecektir ve ait olduğu yerde sergilenecektir. O müzelerde kalmayacaktır. Başka ülkelerin tarihleri de kendi ülkelerinde sergilensin. Herkes kendi kültürüne sahip çıkmak istiyor." diye konuştu.

Özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında tarihi eserlerin yurt dışına çıkarılmasının nasıl gerçekleştiğini de Kazmaz, şöyle açıkladı:

"Tarihi eserlerin bazıları savaş tazminatı, bazıları da hediye olarak alındı. Bu eserlerin bir çoğu yurt dışına savaş gemileri ile kaçırıldı. Bu soygunun ve talanın son verilmesini istiyoruz."

Bodrum'da ortaya çıkarılan Halikarnas Mozolesi, Kral Mausolos tarafından eşi Artemisia'ya duyduğu aşkı ölümsüzleştirmek için MÖ 355 yılında yapılmış fakat sonrasında bir şekilde yurt dışına çıkarılmıştı. Mozole, şu anda İngiltere'de sergileniyor.