İbrahim Çallı imzalı, han içinde anne ve çocuk kompozisyonu, tuval üzerine yağlıboya ve 196/126 santimetre ölçülerindeki tablo, 1 milyon 100 bin lira ile en yüksek muhammen bedele sahip olma özelliği taşıyor. Sağ köşesinde Çallı’nın Osmanlıca imzası bulunan tabloda, 1913/1914 tarihi okunuyor. İcralık.com’dan alınan bilgiye göre, birinci artırmada taşınırların yüzde 60’ına istekli bulunmadığı takdirde ikinci artırma, 8 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Bu arada, Antalya 5. İcra Müdürlüğü de Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarına dahil, bir borçtan dolayı hacizli bulunan 18. yüzyıl Avrupa ve Çanakkale’ye ait 1 adet porselen tabak, 7 adet seramik tabak, 6 adet seramik kase ve 4 adet ahşap ikonayı toplam 11 bin 716,65 lira muhammen bedelle satışa çıkardı.

Taşınırların ilk artırması 2 Haziran Perşembe günü yapılacak. Satışa konu eserler, yalnızca kayıtlı koleksiyonerler ve özel müzeler tarafından satın alınabileceğinden, artırmaya katılacakların koleksiyon izin belgesine sahip olması gerekiyor.



Habertürk