Yaşar Üniversitesi (YÜ) Avrupa'da birçok örneği bulunan hukuk tarihi müzesinin bir benzerini İzmir'e kazandıracak. 2014 yılında hizmete girmesi planlanan müzede Osmanlı döneminden kalan idam kararlarının yazılı belgeleri de sergilenecek. 


PEK ÇOK ENVANTER SERGİLENECEK 
YÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem'in öncülüğünde yürütülen proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem müzenin İzmirlilerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerin hukuk bilincinin artırılmasına katkı sağlayacağını söyledi. Müzede pek çok envanterin sergileneceğini belirten Erdem, "Osmanlı döneminden kalan yazılı kararlar, idam kararının yazıldığı kalem, önemli resmi duruşma kayıtları, idam cezanın infaz edildiği ip, cüppeler, hukuk kitaplarının sergileneceği bu müze sayesinde hukukun gelişim evrelerini gelecek nesillere başarı ile aktarmayı ve bu yolla hukuk bilincinin güçlendirilmesini amaçlıyoruz" dedi.

 
İLK'LER SERGİLENECEK 
Tarihte önemli yere sahip yazılı belgelerin bire bir kopyalarının da müzede sergileneceğini ifade eden Erdem, "Gerek dünyada ve gerekse Türkiye'de tarihe damgasını vuran çok önemli hukuk belgeleri vardır. İlk yazılı anlaşma olan Kadeş Antlaşması'nın metni, tarihin ilk yazılı anayasası olan 1215 Magna Carta'nın orijinal metni bizim için çok önemlidir. Temin edemediğimiz bu gibi paha biçilmez değerlerin bire bir kopyalarını Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi hazırlayacaktır" şeklinde konuştu.


DESTEK BEKLİYORUZ
Müzeye katkı koymak isteyen herkesten destek beklediklerini ifade eden Erdem, YÜ Hukuk Fakültesi Dekanlığı ile iletişime geçilebileceğini de sözlerine ekledi.




Star