Kültür ve Turizm Bakanlığı, konserlerde yeme-içme ve diğer ürünlerin satışına yasak getirildiğine yönelik bir girişimin olmadığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın İstanbul Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı'nda gerçekleştirdiği etkinliklerde CD, kitap, içecek satışına bakanlıkça izin verilip-verilmediği ile ilgili gelen bilgi taleplerine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilindiği üzere Bakanlığımızca, Bilkent Üniversitesi'nin bir alt kuruluşu olan Bilintur Bilkent Turizm İnşaat Yatırım ve Ticaret A.Ş ile 2009 yılında imzalanan sözleşme gereği aralarında Topkapı Sarayı'nın da bulunduğu ülkemizdeki 52 müze ve ören yerindeki ticari alanların işletilmesi konusunda gelir paylaşımı esasına dayalı bir anlaşma imzalanmıştır. Bu anlaşma çerçevesinde anılan şirkete söz konusu etkinlikler müddetince mobil üniteler aracılığıyla hediyelik eşya, CD, kitap ve içecek hizmeti sunulması yönünde bilgi verilmiştir.

Bugünden itibaren festival müddetince konser araları ve sonrasından İKSV'nin konsere özel CD ve kitapları da olmak üzere izleyicilerin ihtiyaç duyacakları ürünlerin sunumu ve satışı olanağı sağlanmış olacaktır. Bakanlığımızın konserlerde yeme-içme ve diğer ürünlerin satışına yasak getirdiğine yönelik bir girişimi olmamıştır." (ANKA)