TBMM Kütüphanesi, gündemdeki önemli konulara yönelik katkısını yeni yasama yılında da sürdürecek. Kütüphane, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında kurulması beklenen Uzlaşma Komisyonu, sonrasında Anayasa Komisyonunun da çalışacağını gözönünde bulundurarak, Anayasa konusundaki her türlü soruya yanıt verecek dokümanları derledi.

Kütüphane, 1982 Anayasası'nda son yapılan değişikliğin ardından konuyla ilgili çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, 1924, 1961 ve 1982 anayasasına ilişkin tüm bilgi, belge ve tutanaklar bir araya getirildi. Anayasa değişikleriyle tüm kanunlar, gerekçeleri metin ve genel kurul görüşme tutanakları derlendi. Ayrıca, Anayasa ile ilgili kitap, gazete ve dergilerdeki yazıları da indekslenerek, isteyenlerin kolaylıkla erişimine imkan sağladı.

Kütüphane Müdürlüğü, elindeki materyali, konuya ilgi duyan milletvekillerine verecek.

Kütüphane, Anayasa ile ilgili kitap listesini de sürekli güncelliyor. Yeni çıkan konuyla ilgili yayınları koleksiyonuna katan kütüphane, ayrıca, koleksiyonda bulunmayan Türkçe ya da yabancı dille yazılan herhangi bir kitabın milletvekilleri tarafından istenmesi halinde satın alabiliyor.



AA