İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Gülay'a, Azerbaycan Uluslararası Bilimler Akademisi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Doktora unvanını ve diplomasını Uluslararası Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Elçin İsgenderzade verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Gülay'a, edebiyata yaptığı katkılar nedeniyle Azerbaycan Uluslararasi Bilimler Akademisi Baskani Prof. Elcin Isgenderzade tarafindan fahri doktora unvanı verildi. Törene Başsavcı Vekili Gülay'ın ailesi, yakınları, mesai arkadaşları ve eski bakanlardan Ali Talip Özdemir katıldı.

Törende konuşma yapan İsgenderzade, "Bugün ona takdim edeceğimiz fahri doktorluğa layık bir insandır. 'Bir deli ok' isimli kitabı Azerbaycan'da çevrildi ve çok tutuldu. Bir de uluslararası vektör bilimler akademisi olarak edebiyat alanında fahri doktoralık unvanını şairimiz Hikmet Gülay'a vermeyi kararlaştırdık" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili hikmet Gülay da şiirin kendisinde lise yıllarında edebiyat hocanın aracılığıyla başladığını ve büyüyerek devam ettiğini ancak asıl şiirde bu kadar ileriye gitmesinin sebebinin hukuk mesleği olduğunu Gülay, "Hukuk mesleği sayesinde şiirlerinde buraya kadar gelebildim. Hukukta baktığımız davalardaki sevgiler hüzünler sevinçlerin tabii en başta İstanbul'un şiirlerimde büyük etkisi var" dedi.

Konuşmanın ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Gülay'a cübbesi giydirilerek fahri doktora unvanı verildi. - İstanbul