Kayseri Barosu avukatları, adliye önünde basın açıklaması yaparak, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde avukatlara yönelik gözaltıları alkışlarla protesto etti. Avukatlar adına açıklama yapan Doğanay İğde, "Adalet duygusuna kelepçe vuramazsınız. O kelepçeleri unutmayacağız" dedi.

Kayseri Adliye binası önünde toplanan avukatlar, İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı'nda avukatlara yönelik gözaltıları protesto etti. Adalet sarayında, adaletin savunucuları, olmazsa olmaz kurucu ve asli unsuru avukatların saldırıya uğradığını, üzerlerinde cüppeleriyle birlikte gözaltına alındığını anımsatan avukat Doğanay İğde, şöyle dedi: "Meslektaşlarımız suç işlememiştir. Yasa dışı bir örgüt üyeliği, marjinal guruba aidiyet taşımamaktadır. Kendilerine müdahale eden kolluk kuvvetlerine karşı direnmeleri söz konusu değil, kamu otoritesine direnmemişler. Adalet sarayında avukatlar olarak, hiçbir gruba atfedilmeksizin, demokratik tepkilerini dile getirme gayreti içindeler. Temelini Türkiye Cumhuriyeti Anayasanın alan düşüncelerini ifade etmekteler. Sayıları o an için az olabilir. Ama bugün Türkiye'de onbinlerce avukatı yüreği İstanbul Barosu'nun onurlu avukatlarıyla birliktedir. O an Çağlayan adliyesinde vurulan kelepçeler, tüm avukatların yüreklerine vurulmuştur. O kelepçeleri unutmayacağız. 11 Haziran 2013 Türk adalet tarihinde kara bir gündür. Cüppeleri yırtılan, yererde sürünen, hakarete uğrayan meslektaşlarımıza, avukatlara yapılan bu muameleyi unutmayacağız. Mücadelemizi hukuk çerçevesinde sürdürmeye devam edeceğiz."

SAVUNMANIN OLMADIĞI YERDE HUKUKUN İNANILIRLIĞI OLMAZ

Kayseri Barosu da yazılı açıklama yaparak, Taksim'de yaşanan protestolar nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçildiğini belirtti. Yazılı açıklamada "Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan olaylar ve avukat meslektaşlarımıza yapılan muamele iyimserliğimizi bir kez daha yıkmıştır. Bu manzaraları kabul edemeyiz ve sebep olanları şiddetle kınıyoruz. Suçu ne olursa olsun; ispat edilene kadar herkesin masum olduğuna inanıyoruz. Hele ki; bu muameleye maruz kalan avukatlar ise Avukatlık Kanunu 58'inci maddesi gereği aranmaları bile belirli usullere bağlanan meslektaşlarımızın yaka paça, kıyafetleri yırtılarak göz altına alınmalarını şiddetle reddediyoruz. Çağlayan'da yaşanan olayların tekrar etmemesini dilerken, savunmanın ve avukatların güvende olmadığı bir ülkede, hukukun ve adliyelerin inanılırlığı olmayacaktır" denildi.



KAYSERİ BAROSU BAŞKANLIĞI:

SAVUNMANIN GÜVENDE OLMADIĞI YERDE HUKUKUN İNANILIRLIĞI YOKTUR.

 
ÜLKEMİZ 15 GÜNDÜR TAKSİM’ DE VE BUNA BAĞLI OLARAK BİRÇOK İLDE YAŞANAN PROTESTOLARLA SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇMEKTEDİR.HANGİ AÇIDAN BAKILIRSA BAKILSIN, ÜZERİNDE İTTİFAK EDİLEN HUSUS ÜLKE GENELİNDE YAŞANAN HUZURSUZLUKTUR. TERÖRDEN VE COĞRAFYAMIZDA VAR OLAN ÇATIŞMALARDAN HEM MİLLET OLARAK HEM DEVLET OLARAK BÜYÜK BEDELLER ÖDENDİ VE ÖDENMEYE DEVAM EDİYOR.
 
BİR TARAFTA TÜM İYİ NİYETLERİ İLE DEMOKRATİK TEPKİLERİNİ DİLE GETİRENLERİN BULUNDUĞU OLAYLARDA, DİĞER TARAFTAN BU KARIŞIKLIKTAN NEMALANMAYA ÇALIŞANLARIN BULUNDUĞU TOPLUMUN VE HERKESİN ORTAK KANAATİDİR. GÖRÜLEN ODUR Kİ; YAŞANAN OLAYLARDAN VE PROTESTOLARDAN GEREKLİ  MAKSAT HASIL OLMUŞTUR. BU GÜN İTİBARİYLE YAPILMASI GEREKEN ŞEY AKL-I SELİMLE HAREKET EDEREK HUZURUN YENİDEN TESİS EDİLMESİDİR.
 
YAŞANAN OLAYLARIN YAPISI GEREĞİ MESLEKTAŞLARIMIZ VE TÜM ADALET CAMİASIDA ÖNEMLİ BİR SINAVDAN GEÇMEKTEDİR. AVUKATLAR OLARAK SİYASİ GÖRÜŞLERİMİZ VE İDEOLOJİK KAYGILARIMIZ NE OLURSUN OLSUN, ASIL DURACAĞIMIZ YER HAK VE ADALETİN TARAFIDIR.
 
TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ OLMAK ADINA MÜCADELE VERİYOR.ANCAK NE ZAMAN UMUDUMUZ YEŞERSE, NE ZAMAN ‘TAMAM ŞİMDİ’ DESEK GİZLİ BİR EL UZANIP TÜM HAYALLERİMİZİ ALT ÜST EDİYOR.TÜM YAŞANANLARDA ORANTISIZ GÜÇ KULLANILDIĞI ELEŞTİRİLERİ ORTADA İKEN, YİNE DÜN ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDE YAŞANAN OLAYLAR VE AVUKAT MESLEKTAŞLARIMIZA YAPILAN MUAMELE İYİMSERLİĞİMİZİ BİR KEZ DAHA YIKMIŞTIR.
 
BU MANZARALARI KABUL EDEMEYİZ VE SEBEP OLANLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ. SUÇU NE OLURSA OLSUN; İSPAT EDİLENE KADAR HERKESİN MASUM OLDUĞUNA İNANIYORUZ. HELE Kİ; BU MUAMELEYE MARUZ KALAN AVUKATLAR İSE AVUKATLIK KANUNU 58.MADDESİ GEREĞİ ARANMALARI BİLE BELİRLİ USULLERE BAĞLANAN MESLEKTAŞLARIMIZIN YAKA PAÇA, KIYAFETLERİ YIRTILARAK GÖZ  ALTINA ALINMALARINI ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ.
 
 
KİŞİ SUÇLU BİLE OLSA; İNANCI, SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN HER ŞEYDEN ÖNCE İNSANDIR. İNSANCA MUAMELE EDİLMEYİ HAK EDER.BU YAPILANLAR; ÜLKE’DE BARIŞ VE HUZURU İSTEMEYENLER OLDUĞU KANAATİNİ UYANDIRMAKTADIR.POLİS CEZA TATBİKATI YAPAMAYACAĞI GİBİ, HAZIRLIK SORUŞTURMASI GÜCÜN DENENDİĞİ YERDE DEĞİLDİR.ÖNCELİKLE MESLEKTAŞLARIMIZI SAĞDUYU VE DİKKATE DAVET EDERKEN, OLAYLARIN BU HALE GELMESİNE MÜDAHALELERİ İLE SEBEP OLAN GÖREVLİLERİ,GÖREV VE SORUMLULUK SINIRLARINA ÇEKİLMEYE DAVET EDİYORUZ.
 
 
OLAYLARI BAHANE EDEREK YAPILAN YASA DIŞI EYLEMLERİ KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN OLMADIĞI GİBİ, SUÇUN VE SUÇLUNUN,İLLEGAL VE YASADIŞI HİÇBİR ÖRGÜT VE EYLEMİN YANINDA OLMAYIZ.ANCAK KABA KUVVETİ VE DEVLET ELİYLE HAKSIZ MÜDAHALEYİ KABUL ETMEMİZDE MÜMKÜN DEĞİLDİR.BİR TARAFTAN HER GEÇEN GÜN ÇIKARILAN YASALARLA HAKSIZ OLARAK İŞ ALANLARI DARALTILAN,YOK SAYILAN, HAKLARI GASP EDİLEN AVUKATLAR ,DİĞER TARAFTAN BASKI VE ŞİDDETLE KARŞI KARŞIYA KALMIŞLARDIR. ADLİYELER HAK VE HUKUKUN ARANDIĞI, ADALETİN TESİS EDİLDİĞİ YERLER OLARAK EYLEM VE PROTESTO ALANLARINA DA DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ, ÖZELLİKLE BU HUSUSUN KAMUOYUNDA YANLIŞ ALGILANMASINA SEBEP OLACAK GÖRÜNTÜLERDEN DE KAÇINILMALIDIR. CANIMIZI, MALIMIZI,NAMUSUMUZUN GÜVENLİĞİNİ EMANET ETTİĞİMİZ POLİSİMİZİN, HUKUKİ GÜVENLİĞİMİZİ İHLAL ETMESİNİ ASLA KABUL EDEMEYİZ.
 
ÇAĞLAYAN’DA YAŞANAN OLAYLARIN TEKRAR ETMEMESİNİ DİLERKEN, SAVUNMANIN VE AVUKATLARIN GÜVENDE OLMADIĞI BİR ÜLKEDE, HUKUKUN VE ADLİYELERİN İNANILIRLIĞI OLMAYACAKTIR.
 
KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR
 
KAYSERİ BARO BAŞKANLIĞI
 
 
BASIN BİLDİRİSİ KATILAN BAROLAR  : ERZURUM BARO BAŞKANLIĞI - AYDIN BARO BAŞKANLIĞI - GÜMÜŞHANE BARO BAŞKANLIĞI - KÜTAHYA BARO BAŞKANLIĞI - KAHRAMANMARAŞ BARO BAŞKANLIĞI - KIRIKKALE BARO BAŞKANLIĞI - MERSİN BARO BAŞKANLIĞI - SİVAS BARO BAŞKANLIĞI - ADIYAMAN BARO BAŞKANLIĞI - OSMANİYE BARO BAŞKANLIĞI - BALIKESİR BARO BAŞKANLIĞI - TUNCELİ BARO BAŞKANLIĞI - TOKAT BARO BAŞKANLIĞI - AFYON BARO BAŞKANLIĞI














POLİS PROTESTOCU AVUKATLARI ZOR KULLANARAK ADLİYEDEN ÇIKARDI




AVUKATLARA ADLİYEDE YAKA PAÇA GÖZALTI




FOTO GALERİ