Başarısız darbe girişimini organize edip uygulamaya koyan FETÖ’nün kilit isimlerindendi Kemal Batmaz. Halen firari olan FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri imamı olan Adil Öksüz’ün en yakınındaydı.

Gözaltına alındıktan sonra bildiklerini ‘unutan’ Kemal Batmaz, Adil Öksüz’ü tanımadığını anlattı hep. Darbe planını FETÖ liderine onaylatmak için birlikte ABD’ye gittiği Öksüz’le yan yana görüldüğü kamera görüntülerini her defasında ‘tesadüf’ olarak niteledi.

Kemal Batmaz, Öksüz’le olan bağlantısını ortaya koyan tüm bilgi ve delilleri ters yüz etmeye çabaladı, ancak Akıncı Üssü iddianamesinde Gülen ve Öksüz’ün ardından 3. sıradaki şüpheli olmaktan kurtulamadı.

15 Temmuz’dan 11 gün sonra tutuklanan Kemal Batmaz, halen Sincan Cezaevi’nde.

Milliyet’ten Tolga Şardan’ın haberine göre; Ankara’da iki hafta içinde Batmaz’la bağlantılı iki ayrı operasyon yapıldı. İlk operasyon, Batmaz’a araç veren eski öğretim üyesi Özkan D. ve eşi Gönül D.’ya yönelikti.

Batmaz’ın bağlantıları üzerinde çalışmaya devam eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Emniyeti, Batmaz’ın 15 Temmuz’dan önce kullandığı otomobili, eski akademisyen D.’nın verdiğini tespit etti.

Batmaz’ın kullandığı aracın kayıtlarını inceleyen polis, aracın D. tarafından satın alındığını, tescil işleminin yapıldığını ve sahibince hiç kullanılmadan Batmaz’a teslim edildiğini saptadı.

Bu tespitlerle birlikte Batmaz’ın tutuklanması sonrasında artık kullanılmayan otomobili geri almak amacıyla Ankara’ya gelen D., aracını çekici üzerine koyup İstanbul’a götürdü.

Aynı zamanda hakkındaki FETÖ iddiaları nedeniyle görev yaptığı Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ndeki görevinden KHK ile ihraç edilen D. ve eşi Gönül D. gözaltına alındı.

Şüpheliler, 15 Haziran’da Ankara’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

EŞİ BAYRAM ZİYARETİNE GELMİŞTİ

Batmaz’la ilgili ikinci operasyon ise FETÖ sanığının aranan eşi Gonca Batmaz’ın yakalanması oldu.

Adli makamlar, Batmaz’ın eşi Gonca Batmaz’ın yakalanması için 15 Haziran’da arama kararı çıkardı.

Bu arada, Bezm-i Alem Üniversitesi’nde akademisyen olan Gonca Batmaz, hakkındaki arama kararından habersiz biçimde eşini görmek amacıyla Sincan Cezaevi’ne gitti.

Bayram nedeniyle yapılan açık görüş için cezaevine giden Gonca Batmaz, kimlik tespiti sırasında yakalandı. Gözaltına alınan ve eşi gibi susma hakkını kullanan Batmaz, 28 Haziran’da tutuklandı.