İddiaya göre, 3 yıl önce bir hukuk bürosunda birlikte çalışan avukatlar Hakan Ören (42), Mustafa Koyuncu (28), Onur Seyrek (28), stajyer avukat Yaver Ören (29), büro çalışanları Süleyman Seyit (29), Ersin Aktaş (27) ve Ufuk Aydın (29), arkadaşları İsmail Çalışkan’ın (26) mezuniyetini kutlamak için merkez Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı beldesine pikniğe gitti.
 
Yemeğin ardından toplu olarak çay içmeye giden hukuk bürosu çalışanları, burada daha önce haciz işlemleri için iş yerine gittikleri F.E. ile karşılaştı. Taraflar arasında çıkan tartışma bir anda büyüdü.
 

’ATEŞ AÇILINCA SAKİNLEŞTİLER...’
 
Olayların daha fazla büyümemesi için araçlarına binerek kaçmak isteyen avukatların yolunu kestiği iddia edilen vatandaşlar, avukat Hakan Ören’in havaya ateş açması sonucu sakinleşti. Aracın içinden inmeyerek yaklaşık yarım saat boyunca jandarmayı bekleyen avukatlar, yaşadıkları dehşet dakikalarıyla ilgili savcılığa ifade verdi.
 
Olayla alakalı Gölyazı Mahallesi sakini 4 kişi ve hukuk bürosu çalışanları hakkında, karşılıklı olarak birbirlerini darp edip hakarette bulundukları iddiasıyla dava açıldı.
 
Bursa 14. Asliye Ceza Mahkemesi celseler sonra kararını açıkladı. Buna göre, F.E., S.E., S.E. ve K.A., "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan 5’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca 4 sanığın "basit kasten yaralama ve mala zarar vermek" suçlarından toplam 10 biner liralık adli para cezasını 8 eşit taksitle ödemesine hükmedildi.

Öte yandan, hukuk bürosu çalışanı 7 kişinin ise "basit yaralama" suçundan ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Yargıtay’ın kararı onaması halinde haklarında hapis cezası verilen 4 sanık tutuklanacak.



İHA