Günde bir bardak su içerek yaşamaya devam edeceğini belirten Hanifi Doğan, yetkililere beş ayrı faks çektiğini belirterek, “Eğer bizleri dolandıranlardan devlet hesap soramıyorsa, o zaman mağduriyetimizi devlet karşılasın” dedi.

Kamuoyunda ’Kefenli Dede’ olarak bilinen holdingzede Hanifi Doğan, Avrupa’da 1994-2000 yıllarında 500 bin gurbetçi vatandaştan yaklaşık 150 milyar euro dolandırıldığını, bu durumun araştırılarak mağduriyetlerinin giderilmesi istedi. Doğan, çektiği fakslara cevap verilene kadar ölüm orucuna devam edeceğini söyledi. Doğan, mağduriyetine dikkat çekmek için Ankara’nın Mamak İlçesi, Mamak Caddesi üzerinde bulunan evinde günde bir bardak su içerek ölüm orucuna başladığını belirtti.

HEM DOLANDIRILDIK, HEM DE HAKSIZ ÇIKTIK!

Yurt dışında çalışırken iddiaya göre Kombassan ve Yimpaş gibi şirketlere, kendisinin ve çocuklarının da ortak edildiğini belirten Doğan, 1994-2000 yılları arasında toplam 1 milyon mark para yatırmasına rağmen geri alabilmek için hukuki yollar başta olmak üzere başvurduğu kapıların tamamının kapatıldığının altını çizdi. “Dolandırılmamıza rağmen yargı önünde biz haksız çıktık. Üstelikte dolandıranlar tarafından darp gördük, hakaretlere maruz kaldık. Benim gibi dolandırılanların birçoğu intihar etti, çoğu ailenin düzenleri bozuldu, bazıları psikolojik sorunlar yaşamaya devam ediyor” dedi.

ÖLÜRSEM BENDEN KURTULURLAR

Yetkililere çektiği fakslarla nasıl dolandırıldıklarını anlatmaya çalıştığını ifade eden Hanifi Doğan, “Devlet mağdurun yanında olmalıdır. Biz Avrupa kapılarına cahil gittik, ’Müslümanız’ diyenler tarafından dolandırıldık. Dolandırıcılığın boyutu çok büyük. Eğer devletimiz bizi koruyamadıysa, o zaman devlet bizim mağduriyetimizi gidersin. Devlet yetkililerine çektiğim fakslara cevap verilene kadar ölüm orucuna devam edeceğim. Zaten 71 yaşındayım. Ölürsem benden kurtulurlar, ölene kadar da bu davanın peşini bırakmayacağım” dedi.

Hüseyin ÖZBALI, DHA