Damadının FETÖ soruşturmasından gözaltına alınmasının ardından Arınç, hurriyet.com.tr'nin sorusu üzerine "Bir süreç var. İnşallah en kısa sürede bir haber alacağız. Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz" dedi.

AKADEMİSYENLİKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ 
FETÖ ile mücadele kapsamında OHAL çerçevesinde yayımlanan 2 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve kamuda çok sayıda kişi meslekten ihraç edilmişti. İhraç edilenler arasında Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter de vardı. Ekrem Yeter, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda 'doçent' olarak görev yapmaktaydı.

Ekrem Yeter Bülent Arınç'ın kızı Ayşegül Arınç ile evli. Ekrem-Ayşegül Yeter çiftinin 12 yaşında Mehmet Akif isminde bir çocukları var.

GÖKÇEK 'FANATİK PARALELCİ' DEMİŞTİ
Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasındaki atışmada Ekrem Yeter''in ismi de gündeme gelmişti.

Gökçek, Arınç’ın kızı Ayşenur ve damadı Ekrem Yeter için “Fanatik paralelcidir” demiş, Yeter de, “Vatana millete ve insanlığa hizmet edenlere alkış tutmaksa evet biz sonuna kadar paraleliz. Paralelden kastın devlete ve millete kumpas kurmak, ihanet etmek, rant peşinde koşmak, yalancılık, dalkavukluk, sinsilik, arkadan kuyu kazmak, belden aşağı vurmak ise biz onu bilmeyiz” cevabını vermişti.

Arınç ise Gökçek için “Ankara’yı parsel parsel cemaate sattı” açıklaması yapmış, darbe girişimi sonrasında ise, “Ne kadar da ahmak bir insanmışsın, herkes söylüyordu, sen itiraz ediyordun' diyebilir. Silahlı terör örgütünün Fethullahçı olması o gece ortaya çıkan bir olaydır. Ben o gece öğrenmiş olabilirim, sayın Cumhurbaşkanımız da o gece öğrendi” demişti.