GAZİOSMANPAŞA’da, boşanma davası açtığı kocasının kurşunlarıyla ölümden dönüp felç kalan Handan Aşkın’ın vurulmasıyla ilgili davaya dün devam edildi.

Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Handan Aşkın ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bir avukat ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Aşkın’ın, cezaevinden getirilen kocası Emre Aşkın’ı görmemesi için, kadınlar adliye koridoru önünde set oluşturdu.

‘DAHA 30 YAŞINDAYIM’
Duruşmada, 4.5 yıla kadar hapisle yargılanan Emre Aşkın’ın avukatı, “Öldürme kastı yoktu. Olsa, kimse yokken evde öldürürdü. Basit bir yaralamadan yargılanıyor. Tahliye edilsin” talebinde bulundu.

Söz alan Handan Aşkın ise, tahliye talebine şöyle isyan etti: “Tam 9 aydır tedavi oluyorum. Daha 30 yaşındayım. Başkalarının yardımıyla yaşıyorum. Havaya sıktım deyip, takım elbise giyip tahliye istiyor. Durumumu göz önüne alın.”

Handan Aşkın’ın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun avukatları ise, Emre Aşkın’ın ağır cezada öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanmasını talep etti. Tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.


Eyüp SERBEST/Hürriyet