Çalışma eski Bakanı, 'Hocaların hocası' Prof. Dr. Turhan Esener, Cumartesi günü 99 yaşında yaşamını yitirdi.  

Cenazesi 5 Şubat 2024 Pazartesi günü öğle namazını müteakiben Teşvikiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacaktır.

Türkiye'nin önde gelen İş Hukukçularından, çok değerli Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı ve sabırlar dileriz.

İKİ DÖNEM BAKANLIK YAPTI

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Esener, Cenova Üniversitesi’nde hukuk doktorası yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi,. Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nın dışında Fransa ve Strasbourg’daki üniversitelerde de ders veren Prof. Dr. Esener, iki dönem Çalışma Bakanlığı görevini de üstlendi. Ankara, Boğaziçi ve Marmara Üniversitelerinde medeni hukuk ve iş hukuku dersleri verdi. Prof. Dr. Esener, 'hocaların hocası' olarak tanınıyor. 

CENAZESİ PAZARTESİ GÜNÜ

Prof. Dr. Esener’in vefat haberini de Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası Başkanı Kaan Sidar şu sözlerle duyurdu;  "Çok değerli Hocam, Türkiye' nin önde gelen İş Hukukçularından ve eski Çalışma Bakanlarımızdan Prof. Dr. Turhan Esener hakkın rahmetine kavuştu. Kalamış' ın en eski sakinlerinden, babamın çok yakın dostu, üniversitede öğrencisi olma şerefine de nail olduğum hocamız şimdiye kadar tanıdığım insanlar içinde insani hasletleri ve mesleki bilgisiyle kalbimde silinmez izler bırakmış eşi benzeri bulunmaz bir şahsiyetti. Kendisiyle unutulmaz anılarım var. Hakkını ödeyemem. Hocama ve merhume eşi Sabiş teyzeme Cenab-ı Allahtan rahmet, evlatları Oya-Bülent Eczacıbaşı, Sadık Esener ve torunları başta olmak üzere aile efradı ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim.

Hocamızın cenazesi 5 Şubat Pazartesi günü öğle namazını müteakiben Teşvikiye Camiinden kaldırılacaktır.”