Anayasa hukukçusu, Prof. Dr. Osman Can, 19 Ocak 2015'te Hürriyet'in 18. sayfasında yayınlanan görüşmesinde şöyle diyor:

"Şu anki HSYK'nın içine baktığımızda Kemalistler de vardır, solcusu da, alevisi de vardır." "HSYK'da gerçekleşen bu. Siyasi görüş olarak CHP'ye de MHP'ye de yakın olan insanlar var."
"Gerçeği Konuşalım, Gerçek; oralarda (Danıştay'da, Yargıtay'da) gayrı meşru biçimde kümelenmiş, gizli kapaklı, mesiyanik biçimde Yargıtay iradesine tahakküm eden yapıyı tasfiye etmemiz gerekiyordu. ... Kanunların elverdiği şekilde opsiyonlar fazla değil. 'Ben onları yargıçlıktan attım' diyemezsiniz. Disiplin işlemi başlatsanız veyahuk Yüce Divan'a göndermek isteseniz, imkansız. Çünkü tüm bu yollar paralel yapı tarafından kapatılmış durum da."

Hürriyet'ten İsmet Berkan da, 6 Şubat 2015 tarihli yazısının başlığını "ADALETİN BU KADAR VERİMSİZİ ZOR BULUNUR" koymuş!

Yazının ortasında ise şöyle diyor:

"Burada 'paralel yapı'ya, 'Kemalist partizan yargı'ya değinmiyorum bile. Bu bozucu ve zaten olmaması gereken etmenlere ihtiyaç olmaksızın da zaten yeterince sorunlu, vatandaşına hizmet etmeyen, tersine vatandaşını mağdur eden bir sistemle karşı karşıyayız."

Danıştay 10. Dairesi'nin, 8 Ekim 2013 tarihli Esas 2009/3337 ve Karar 2013/7110 sayılı kararında:

"Türk Milleti adına verildiği için kamuya ait nitelik taşıyan Yargıtay kararlarının, harçlandırılmak suretiyle, onaylı örneklerinin alınmasına hukuki bir engel de bulunmamaktadır."
demişken, şöyle diyor:

"Yargıtay'ca verilen bütün kararların, hiçbir ayrım ve ayıklama yapılmadan, herkesin erişimine açılması, taraflara ait kişisel bilgilerin ifşasına neden olarak, Anayasa'nın 20. maddesinin ... "Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz." kuralını içeren 1. fıkrasına aykırılık oluşturabilecektir.

Çok sayıda kararın ayrım ve ayıklama yapılarak erişime açılması ise, yüksek düzeyde mali ve personel altyapısını gerektireceği için, idarenin takdir yetkisi kapsamında alacağı karara bağlıdır.
Kaldı ki, imkanlar dahilinde, Yargıtay'ca verilen bazı kararlar, ayrım ve ayıklama yapılarak, elektronik (Yargıtay web sitesi)ve basılı (Yargıtay kararları dergisi) ortamda halen erişime açık tutulmaktadır."
Kemalist, solcu, alevi, MHP'li, CHP'li ve AKP'li HSYK üyeleri...

Yargıtay'a, Danıştay'da gayrı meşru biçimde kümelenmiş gizli kapaklı Yargıtay iradesine tahakküm eden bir yapı...

Aleni yargılamada verilen ve kamuya ait tüm kararları halkın erişimine açmayan bir Yargıtay, Yargıtay'a, kendisi ile çelişme pahasına mazeret bulan Danıştay...

Üyelerine karşı disiplin ve kovuşturma mekanizmalarını kanunların bile işletemediği yüksek yargı.

Vatandaşına hizmet etmeyen, tersine mağdur eden bir sistem.

Gerekçesiz onbinlerce karar, cevaplandırılmamış yüzbinlerce iddia ve savunma. Zengin ve imkanı bol Uzanların davalarında çarşaf çarşaf gerekçe, defalarca bozma, sıradan Ahmet Ağa'nın temyizinde "yerinde görülmediğinden" veya formül cümlelerle onama kararları.

İyi ki avukat olmuşum, hakim, savcı veya diğer adalet görevlisi olsaydım hemen istifa ederdim....

"Yazarın izni ile Facebook/Mehmet Gün sayfasından aynen alınmıştır."