Avukat Mehmet Çimen, Avukat Barış Kalkan ve Avukat Melike Dişli Kalkan, İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosyaları kapsamında girdikleri duruşmadan sonra sadece mesleklerini icra etmeleri sebebiyle 11.12.2023 tarihinde dosyada karşı taraf asil bulunan kişiler ve yakınları tarafından saldırıya uğramıştı. 

Savcılık tarafından 4 şüpheli 12.12.2023 tarihinde tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişti.

İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.

AVUKAT VEKİLDİR

İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklamada "Baro Başkanımız ve İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezimiz tarafından sürecin tamamı takip edilmiştir. İfade ve teşhis işlemleri de dahil olmak üzere sürecin bütün aşamalarında Avukat Hakları Merkezi İstanbul Anadolu Adliyesi Sorumlusu Av. Gökmen Dumlu bulunmuştur. Merkezimiz şüpheliler tutuklanana kadar süreci takip etmeye devam etmiştir.

Avukat, yurttaşın sesidir. Avukat dosyanın tarafı değil vatandaşın temsilcisidir; VEKİLDİR. Yargının kurucu unsurlarından ve üç sacayağından biri olan Avukata saldırı aynı zamanda yurttaşa saldırıdır. Avukatın görevi müvekkilinin haklarını korumaktır. Avukatın rolünü anlamak istemeyenleri açıkça uyarıyoruz. Avukatların sesini kesmeye çalışanlara taviz VERMEYECEĞİZ. Hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Avukat, Avukatlık mesleğine ve hukuka saygılı bir devlette mesleğini gerektiği gibi icra edebilir. Gelinen noktada Avukatlar mesleklerini özgürce ifa edebilmesi mümkün değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nı Avukatların özgürce görevlerini ifa edebilmeleri ile savunma hakkı ve hak arama hürriyetinin devamlılığının korunması için göreve davet ediyoruz.

Meslektaşlarımızla dayanışma içinde hukuki süreci takip edeceğimizi,  meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, şiddetin Avukatları görevlerini yapmaktan geri durduramayacağını ve şiddete teslim olmayacağımızı kamuoyuna duyururuz." denildi.