İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında Faruk Süren'in de bulunduğu 25 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Süren, suçlamaları kabul etmedi. Süren, borsada alışveriş yapmadığını iki ayrı şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptığını söyledi. İddia edilen suç örgütünden haberi olmadığını ifade eden Süren, "Örgüte üye olmadım. Sanıklardan Mehmet Uğurlu'yu spor münasebetiyle tanıyorum. Kendisinden şirketlerimle alakalı dostane bir şekilde uzmanı olduğu konularda bilgi aldım. İşim gereği bir günde 3 telefon görüşmesi yapmıştım. Amacım borsadaki şirketlerime yönelik bilgi almaktı. Suç kastım yoktur. Beraatımı talep ederim." diye konuştu. 

Diğer sanıkların dinlenmesinin ardından Hakim Mustafa Yener Ulak, ara karar öncesinde Sermaye Piyasası Kurulu Denetim Dairesi'nin denetleme raporları ve İMKB Müdürlüğü'nden 5 yıllık işlem hacimlerine ilişkin dokümanların mahkemeye gönderildiğini kaydetti. Bir kısım sanık avukatları, müvekkillerinin duruşmalardan vareste tutulmalarını ve soruşturma kapsamında el konulan eşyalarının iadesini, banka hesapları ile diğer mal varlıklarına konulan tedbirlerin kaldırılmasını istedi. 

Hakim Ulak, ara kararında ifadesi alınan sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına hükmetti. Hakim Ulak ayrıca sanıkların el konulan eşyalarının iadesi, banka hesapları ile diğer mal varlıklarına konulan tedbirlerin kaldırılmasına ve dosyaya giren raporların incelenmesi için avukatlara süre verilmesine karar verdi. Mahkeme 26 Mart 2012 tarihine ertelendi. 

(CİHAN)