Her ikisi de bugün 46 yaşında olan Detroit’li Raymond and Thomas Highers kardeşler, 1987 yılında uyuşturucu satıcısı Robert Karey’i öldürdükleri için tutuklanarak hapse gönderildi. Geçtiğimiz hafta, Bölge Mahkemesi Yargıcı Lawrence Talon, 2009’da Facebook’a girilen bir mesajı dikkate alarak kardeşlerin yeniden mahkemeye çıkarılmasına karar verdi. Facebook mesajında, kardeşlerin işlediği kabul edilen cinayette yeni gördü tanıkları olduğu ifade edildi. 

Yargıç Talon, Mart ayında yeni görgü tanıklarını dinledikten sonra gelecek ay yapılacak duruşmada son kararını vereceğini açıkladı. Böylece, 25 yıl sonra Highers kardeşlere serbest kalma şansı doğdu. Öte yandan, Yargıç Talon son duruşmaya kadar kardeşlerin serbest bırakılması talebini reddetti. 

ABC News’e konuşan Raymond ve Thomas’ın küçük kardeşi Scott, “Bu korkunç bir şey. Anne-babamız öldü. Benim ağabeylerimle büyüme şansım bile olmadı” dedi. 

HALA HAPİSTE OLDUKLARINI BİLMİYORDU
Highers kardeşlerin işlediği kabul edilen cinayet, 1987’de ABD’de beyaz-siyah gerginliğine neden olmuştu. Davanın kaderini belirleyen görgü tanığo Thomas Culberson, Highers kardeşlerin siyahi olan Karey vurulduktan sonra bir araçla olay yerinden uzaklaştığını görmüştü. 

Ancak 2009 yılında, eskiden Detroit’te yaşayan Kevin Zieleniewski, Highers kardeşlerin ömür boyu hapis cezasından yattıklarını öğrenince, eski bir arkadaşı olan avukat John Hielscher ile temasa geçti. Hielscher, 25 yıl önce cinayet gecesi Highers kardeşlerle beraber vakit geçirdiğini Zieleniewski’ye anlatmıştı. Hielscher ayrıca, Karey’in siyahi kişiler tarafından öldürüldüğünü belirtmişti.

Hielscher, Mart ayında verdiği ifade öncesinde, o gece Highers kardeşlerle beraber olan James Gianunzio’nun da gerçekleri gördüğünü belirtti. İki kişi, cinayet gecesi Karey’in evinin arka kapısında durdukları esnada siyahi kişilerin silahla ateş açtığını gördüklerini anlattı. Savcılar, Highers kardeşlerin salıverilmesine karşı çıkarken, Yargıç Talon son kararı gelecek ay vereceğini açıkladı.




ntvmsnbc