Anahtar teslim töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından TBB’ye tahsis edilen Ulus İşhanı’ndaki ortak çalışma alanlarında, çok sayıda avukat çalışma imkanı bulacağı gibi başta kadına dönük şiddet olmak üzere birçok alanda da kurumsal mücadele yürütüleceğini söyledi. Sağkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara Baromuz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Türkiye Barolar Birliği’nin paydaşı olduğu bu çok kıymetli projenin açılışında burada sizlerle birlikte bulunmaktan çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Burada sadece 96 meslektaşımız ilk bürolarına kavuşmakla kalmayacaklar; aynı zamanda ortak çalışma alanlarından faydalanacak yüzlerce meslektaşımız mesleki faaliyetlerini buradan yürütebilecekler.

Ankara Barosu’nun çok önemli projesi olan Gelincik Projesi kapsamında kadına dönük şiddetle çok etkin şekilde mücadele eden alanında donanımlı meslektaşlarımızın çalışma alanları da yine bu tarihi mekanın içerisinde olacak. Yani bu mekanda gencecik meslektaşlarımız, yurttaşların adalete erişimi için adalet mücadelesi verirken; aynı zamanda başta kadına dönük şiddet olmak üzere Ankara Barosu’nun kurumsal mücadelesi de yine bu çatı altından yürüyecek. Bu anlamda ben öncelikle sizlerin huzurunda bu imkanı bizlere sağlayan çok değerli Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum.

Devamında da kısa süre içerisinde buraya ilişkin organizasyonu şeffaf ve çok etkin şekilde hayata geçiren Ankara Baromuzun değerli başkanına ve Yönetim Kurulu üyelerine, her şeyden önce hem bu şehirde yaşayan bir yurttaş olarak hem de hayatımda en büyük onur duyduğum şey olan Ankara Barosunun bir üyesi olarak kendilerine de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”