Bülent CİVANOĞLU/ BURSA (AHT)

Polisten kaçan kasa hırsızlarından biri tavuk kümesine gizlendi, diğeri de dama çıktı ama yakalanmaktan kurtulamadılar. Damdaki hırsızı yakalamaya çalışan polislerden biri de hırsızla birlikte çatıdan düşüp yaralandı.

İlginç hırsızlık, Bursa'da Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir iplik fabrikasında yaşandı. İplik fabrikasını soymak için bölgeye gelen tamamı sabıkalı üç hırsız, devriye gezen polis tarafından fark edildi. Ekipler, kendilerini görmeyen hırsızların otomobilini takibe başladı. Araçlarını
fabrika önüne park eden hırsızlar, izlendiklerinden habersiz iplik fabrikasına girdi. Bekçisinin olmadığı belirtilen işyerindeki kasayı levye ve kazma ile soyarak 30 bin lira para ile bir miktar Avro ve ABD Doları'nı çaldılar. Kolay bir hırsızlık gerçekleştirdiklerini düşünen zanlılar, çıkışta polisle burun buruna geldi.

Koşarak kaçmaya çalışan ve paraları düşüren hırsızlardan Veysel Kurt (22), başka bir fabrikanın çatısına çıktı. Burada polis tarafından yakalanınca kendini aşağıya atan sabıkalı hırsız, polis memuruyla birlikte 5 metre yükseklikten aşağıya düştü. Polis memuru hafif yaralanırken yara almayan Veysel Kurt, polis tarafından gözaltına alındı. Çevreye dağılan iki hırsızdan Ayhan Doğan (35), fabrika yakınında gizlendiği bir evin tavuk kümesinde polis tarafından yakalarak gözaltına alındı. Yakalanan Veysel Kurt (21), Ayhan Doğan (35) ve Yılmaz Ertürk (29), "Nitelikli hırsızlık suçundan "adliyeye sevk edildi.