Baro Başkanı Av. Ümit Rona ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sağkan'ın ilk durağı Manisa Adliyesi oldu. Sağkan burada kendisine eşlik eden heyetle birlikte Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ve Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal’ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerini, Manisa Valisi Enver Ünlü’yle sürdüren Birlik Başkanı daha sonra da Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü ile bir araya geldi. Burada Belediye Hukuk Müşavirliğindeki meslektaşlarla da sohbet eden Sağkan heyetle birlikte Manisa Barosu Hizmet Binası'na geçti.

Sağkan, Manisa Barosu tarafından Staj Eğitim Açılış Programı çerçevesinde hazırlanan "Hukuk ve Mesleki Kariyer Günlükleri" başlıklı söyleşide; bağımsız yargının önemine dikkat çekerek avukatların, baroların ve Türkiye Barolar Birliği'nin yurttaşların adalete erişiminde ve yargının görevini yerine getirmesinde üstlendiği vazgeçilmez role ilişkin açıklamalarda bulundu. Söyleşide Sağkan ile birlikte Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona ve Prof. Dr. Timur Demirtaş da yer aldı.

Birlik Başkanı Sağkan söyleşiden sonra Manisa Barosu'nun meslekte 40., 50. ve 60. yılını tamamlayan avukatlar için düzenlediği plaket törenine katıldı. Meslek ustalarına teşekkür eden Sağkan, bugün Türkiye'de bağımsız şekilde avukatlık yapılmasını kendilerine borçlu olduklarını ifade etti.

Birlik Başkanı programın ardından Manisa Barosu Av. Dilek Akgün Kaval Kütüphanesi'ni de ziyaret etti.