Adana Barosu’nda 2004-2006 yıllarında 23. Dönem baro başkanlığı yapan ve 77 yaşında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Av. İsmet Altuğ için eski adliye binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan meslektaşları ve sevenleri göz yaşlarına hakim olamayarak konuşmakta güçlük yaşadılar. 

Adliye önünde düzenlenen cenaze töreni Covid-19 nedeniyle sosyal mesafe ve maske kullanımı kuralına uyularak gerçekleştirildi. 

Cenaze törenine Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Adalet Komisyonu Başkanı M. Ali Çolak, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, Başkan Yardımcısız Sabahattin Gümüş, Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyesi Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, avukatlar, ailesi, yakınları, arkadaşları önceki dönem baro başkanları katıldı. 

Merhum Av. ismet Altuğ için yapılan törende 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz tarafından özgeçmişi okundu. 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, duygu yüklü yaptığı konuşmasında büyük “üzüntü” ve “keder” içerisinde olduğunu ifade ederek, “İsmet abimiz 77 yıllık ömründe hukuk camiamızda ve Adana Barosu’nda çok önemli yer edinerek, bizlere hep örnek olmuş değerli bir üstadımızdı. 

“ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Bilgi, birikim ve deneyimini meslektaşlarıyla paylaşmayı seven bir üstadımızdı. Hukukçular Derneği’nin kuruluşunda da önemli hizmetleri olmuştur. Aynı zamanda 2006-2008 döneminde TBB delegeliği görevinde bulunmuştu.

Anıları, mesleğimize, adliyemize, şehrimize yaptığı hizmetler hiç bir zaman unutulmayacaktır. Çalışkan, başarılı ve saygın bir avukat kimliği ile kalbimizdeki yerini daima koruyacaktır. Allah’tan rahmet, ailesine, meslek camiamıza ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Kendisini saygıyla ve minnetle anıyorum.”

Törende söz alan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve Adana Barosu mensubu Av. Şahin Vural Atal da duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 

Merhum Av. ismet Altuğ’un naaşı törenin ardından kalabalık bir meslektaş ve sevenlerinin eşliğinde Kabasakal Mezarlığına götürüldü.