Önce mahkeme sonra Anayasa Mahkemesi
 
TİB, 4 hesapla ilgili mahkeme kararlarına uymadığı gerekçesiyle 20 Mart gecesi Twitter’a erişimi durdurdu. Dünya ve Türkiye kamuoyunda büyük tepki çeken ve tartışma yaratan kararın ardından eleştirilen kurumlar sessizliğe gömüldü. Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin, erişimi engelleme kararının yürütmesini durdurması da kurumların sessizliğini bozmadı ve Twitter’ın açılmasını sağlayamadı. İdare Mahkemesi’nden sonuç alınamayınca konu Anayasa Mahkemesi’nin önüne geldi. AYM de önceki gün verdiği kararla Twitter’a yasağın derhal kaldırılmasını istedi. AYM, kararını hemen internet sitesine koydu.
 
AYM kararı, dün Resmi Gazete ’de yayımlandı. Karar sonrasında ise iletişim bürokrasisi gün boyu sessizliğini korudu ve kararla ilgili bir değerlendirme yapmadı.

24 saat süren sessizlik
 
Akşama doğru TİB, Twitter’ın yasaklamasından bu yana sitesinde bulunan ve Twitter’ı kapatma kararına dayanak oluşturan mahkeme kararlarını internetten kaldırdı. Söz konusu uygulama, Twitter’ın kısa süre içinde açılacağı yorumlarına neden oldu. Bu düzenlemeden kısa süre sonra ise Ulaştırma Bakanlığı bir basın duyurusu ile Twitter’ın açılacağını resmen ilan etti. Bakanlığın açıklamasında, “Anayasa Mahkemesi tarafından alınan 2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda ‘twitter.com’ internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbiri kaldırılmaktadır. Gerekli teknik düzenlemeleri müteakip site kullanıma açılacaktır” denildi.
 
Bakanlığın duyurusundan hemen sonra internet servis sağlayıcılara ‘yasağın kaldırılmasına’ yönelik yazılar gönderildi. Böylece başta ABD ve birçok Avrupa ülkesinin tepkisine neden olan ‘14 günlük Twitter yasağı’ kaldırılmış oldu. Twitter’ın ardından gözler YouTube’a çevrildi.