Miami Herald'ın haberine göre; avukat William M. Norris, Florida 3. Bölge Mahkemesi'ne 16 Şubat'ta Natalia Harrell isimli mahkumun yasa dışı bir şekilde tutuklu olduğunu iddia eden bir başvuruda bulundu.

Avukat William M. Norris, Florida Üçüncü Bölge Temyiz Mahkemesinde fetüsün hapsedilmesinin, çocuğun ABD ve Florida anayasaları tarafından güvence altına alınan haklarının ihlali olduğunu savundu. Norris ayrıca mahkum olan Natalia Harrell'in parmaklıklar ardındaki doğmamış çocuk için yeterli doğum öncesi bakım görmediğini iddia etti. Dava, dünyada karmaşık argümanları yönlendiren bir hukuk sisteminde emsal teşkil edebilir.

Başsavcı Yardımcısı Kseniya Smychkouskaya, mahkemeyi talebi reddetmeye çağırdı. Doğmamış bebeğin avukatlarının, Harrell'in tutuklanmasının yasallığı, mahkemenin olası bir sebep bulması veya kefaletin reddi konusunda şüphe uyandırmadığını söyledi.

Smychkouskaya, "[Doğmamış çocuğun] iddiası yalnızca tıbbi ve doğum öncesi bakımın yetersiz olduğu iddiasıyla ilgilidir" dedi.

Savcı Yardımcısı Benjamin D.  Simon, Harrell'in gebelik testinin 12 Ağustos'ta, tutuklanmasından iki hafta sonra pozitif çıkması üzerine, besin açısından zengin bir diyete tabi tutulduğunu ve kendisine takviyeler, elektrolitler, süt, sandviçler ve atıştırmalıklar sunulduğunu söyledi. Harrell, Ağustos ayından bu yana 30 kilodan fazla aldı.

Simon, Harrell'e aylardır her gün doğum öncesi vitaminler verildiğini, ancak 16 Ocak'a kadar birçok kez reddettiğini söyledi.

Simon, Ağustos ayından bu yana mide bulantısı, kuru gözler ve sırt ağrısı nedeniyle sağlık personelini hapishanede 11 kez gördüğünü ve 17 Şubat'ta ziyaret ettiğini ve ceninin iyi hareket ettiğini bildirdiğini söyledi. Harrell'in ayrıca hapishane dışında en az dört uzman randevusuna gittiği ve beşincisine katılmayı reddettiği, ancak yine de "yakın gelecekte" bir randevusunun daha olduğunu belirtti.

Simon, 36. haftada revire transfer edileceğini ve doğum yapmak için Jackson Memorial Hastanesine nakledilene kadar hemşirelerin onu 7/24 izleyeceğini söyledi.

DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUN HAPSEDİLMESİ

Avukat William M. Norris de, herhangi bir suçla itham edilmediği için doğmamış çocuğun hapsedilmesinin hukuka aykırı olduğunu yinelediği bir yanıt verdi. Norris ayrıca, savcıların ve avukatların doğmamış çocuk konusunda "sessiz" kaldıklarını ve bunun yerine annesine ve onun ceza davasına odaklandığına dikkat çekti.

Norris: "Gerçek şu ki, DOĞMAMIŞ ÇOCUK, DEVLET'in annesine karşı açtığı aşağıdaki ceza davasında adı geçen bir taraf değil," diye yazdı. “Devlet ve DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA ihtar dilekçesi sahibi olarak hitap etmeyi reddediyor ve kasıtlı olarak DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUN tüm anayasal korumalara sahip bir kişi olup olmadığına dair bu Mahkeme önünde anayasal sorudan kaçınıyor ve yanıt vermiyor… ”

Norris, olaylara ilişkin itiraz ederek, Harrell'in 2022'de doğum öncesi bakım ve uygun gıda eksikliğiyle ilgili birkaç şikayette bulunduğunu ve son şikayetin 27 Aralık'ta yapıldığını söyledi.

Avukat Norris, doğmamış bebeğin hapisten kurtulması için mahkemeden tahliye kararı vermesini istiyor. Norris ayrıca mahkemeden bir duruşma düzenlemesini veya dilekçeyi duruşma için çevre mahkemesine göndermesini istedi.

24 yaşındaki Harrell, 26 Temmuz 2022'de Gladys Yvette Borcela isimli kişinin ölümüyle bağlantılı olarak gözaltına alındığında 6 haftalık hamileydi.