Törene Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, aileleri ve yanlarında staj yaptıkları büro avukatları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Av. Semih Gökayaz, avukatlık mesleğine adım atan meslektaşlarını, ailelerini ve büro avukatlarını kutlayarak, başarılar diledi.

Av. Gökayaz, sözlerine şöyle devam etti; “Bugün bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birazdan ruhsat alacak meslektaşlarım için bugün hayatlarının dönüm noktası. Mesleğimiz onurlu ve kutsal bir meslek. Bu mesleğin vakarına uygun davranacağınıza inancım tamdır. Bugün aramıza katılan meslektaşlarıma meslek heyecanlarının hiç solmadığı güzel bir meslek yaşamı diliyorum. Aramıza hoş geldiniz. Hayırlı uğurlu olsun.”

“KADIN CİNAYETLERİNİ ÖNLEMEK İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETMELİYİZ”

Av. Gökayaz, konuşmasında, son 24 saatte 7 kadının ayrıldığı ya da boşanma aşamasında olduğu eşleri tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Av. Gökayaz, ülkede 38 milyon silahın 4 milyonun ruhsatlı olmasına dikkat çekerek, "Dün, 7 kadın, erkekler tarafından vahşice katledildi. Kadına yönelik sistematik hale gelen kadın cinayetlerinin önlenmesi için dayanışma ruhuyla mücadele edilmeli. Devlet, tüm imkanlarını seferber ederek kadına yönelik şiddetin sebeplerinden biri olan bireysel silahlanmanın önüne geçmelidir. ” dedi.  Av. Gökayaz, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için, cezasızlık politikasının da son bulması gerektiğinin altını çizerek yargılamanın hızlandırılması ve cezaların infazı noktasında suç işlemekten caydırıcı bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

“HUKUKTA KURALSIZLIĞIN HAKİM OLDUĞU GÜNLERİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

2017 yılında anayasa değişikliğiyle birlikte ülkemizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğini hatırlatan Baro Başkanı Av. Gökayaz, Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildikten sonra yayımlanan 1 Numaralı Cumhurbaşkanı Kararnamesi’nde bulunan 37 kararı iptal ettiğini belirterek, “Ne yazık ki bu ülkede geçiş aşamasında bakanlıklar bile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi eliyle kuruldu. Geçen sene altı Şubat'ta çok ağır bir deprem yaşadık. AFAD gibi bir kurum bile kararnameyle kuruldu. AFAD gibi bir kurum Meclis’te konunun uzmanları tarafından ele alınmış olsaydı, komisyonlarda ve Genel Kurul’da tartışılsaydı belki depremde acımız bu kadar ağır olmayacaktı. Biz barolar her mecrada görüşlerimizi dile getiriyoruz. Uygulamadan kaynaklanan sorunları aktarıyoruz. Şu anda mecliste sekizinci yargı paketi görüşülüyor. O paket hazırlanırken bile ne yazık ki baroların görüşlerini almadılar. Ülkede demokrasi anlayışının, temel hak ve özgürlüklerin yok sayıldığı, hukukta kuralsızlığın hakim olduğu günleri yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından ruhsat alacak meslektaşlarımız toplu halde yemin etti. Avukatlık mesleğine adım atan stajyer avukatlar, ailelerinin gururlu bakışları altında cübbeleri giyerek, ruhsatlarını teslim aldılar.

Avukatlık mesleğine adım atan isimler şöyle; Aylin Pekavcılar, Hatun Bozbey, Bengisu Tüysüz, Yusuf Eren, Yunus Emre Kısak, Zeynep gök, Arda Otak, Mail Kaplan, Hatice Bektaş, Pınar Güzey Çetin, Ümmühan Itır, Büşra Kahraman, Erdi Hacıoğlu, Halil Özdemir, Seher Kürtül, Hayriye Erdoğan,  Bengisu Emir Güler, Dilara Yakan, Taşkın Deniz Yıldız, Ahmet Burak Demiralp, Atakan Okduducu, Ilgaz Yüksel, Oğuz Kağan Güler, Öznur Polatöz, Yusuf Sofuoğlu.

Avukatlara cübbeleri büro avukatları tarafından giydirildi.

Tören, ruhsat alan avukatların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerinin ardından sona erdi.