Ankara Barosu eski Başkanı Av. Prof. Dr. Erzan Erzurumluoğlu, Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Sayman Av. Gökhan Bozkurt ile Ankara Barosu Başkanı Av. Mustafa Köroğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, ailesi, yakınları, Anayasa Mahkemesi önceki başkanlarından Yekta Göngör Özden, akademi ve yargı camiasından arkadaşları ve çok sayıda avukatın katıldığı ilk tören Ankara Adliyesi önünde gerçekleştirildi.

TBB'den yapılan açıklamada, "Birikimleriyle Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) katkısını hiçbir zaman esirgemeyen, önceki dönem delegelerimizden ve Ankara Barosu'nun önceki başkanlarından değerli hocamız Av. Prof. Dr. Erzan Erzurumluoğlu sonsuzluğa uğurlandı." denildi.

ERZAN ERZURUMLUOĞLU KİMDİR?

1936 yılında Yozgat Akdağmadeni’nde doğan Erzurumluoğlu, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde (AİTİA) hayata adım atan Erzurumluoğlu, Akademi’de son olarak Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. YÖK’ün kurulmasıyla birlikte AİTİA’nın Gazi Üniversitesi’ne dönüşmesi üzerine aralarında Aydın Güven Gürkan ve Onur Kumbaracıbaşı olmak üzere on iki kişi görevlerinden istifa ederek ayrıldı. Erzurumluoğlu, günümüzde Gazi Üniversitesi olarak hizmet veren Gazi Hastanesi’nin AİTİA Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kurulmasına büyük katkı sağladı. Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin ilk Ankara İl Başkanlığı’nı yapan Erzurumluoğlu, parti meclisinde de görev yaptı.

Ankara Barosu başkanlığının ardından Çankaya Üniversitesi’nde akademik hayata geri dönen Erzurumluoğlu çok sayıda hukuk öğrencisi yetiştirdi. Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak (1979-2018) görev yapan Erzurumluoğlu, 60 yıl hukukun üstünlüğü için mücadele verdi.