Türk Silahlı Kuvvetleri, "irtica ile mücadele eylem planı" ile ilgili askeri soruşturmada çarpıcı bir sonuca vardı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı, planın hazırlayıcısı ve sızdıranı olarak Albay Çiçek'i gösterdi.

Askeri mahkemece de kabul edilen iddianamede, Çiçek'in TSK personelinin, komuta kademesine yönelik güven hissini yok etmeyi hedeflediği savunuldu. Çiçek'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihracı istendi.

İddianamede, halen sivil mahkemede aynı iddialarla yargılanan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in mağdur olarak gösterilmesi dikkat çekti.


İddianameden...

Genelkurmay Askeri Başsavcısı Albay Yavuz Şentürk'ün imzasını taşıyan 12 Mayıs 2010 tarihli 53 sayfalık iddianameden bazı bölümler şöyle:

PLANI DURSUN ÇİÇEK HAZIRLADI: "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı yazıyı hazırlayarak, Dursun Çiçek'in görevi kötüye kullanmak suçunu işlediği anlaşıldığından, eylemine uyan Askeri Ceza Kanunu'nun (ASCK)144. maddesi delaletiyle TCK'nın 257/1'nci ve 53'ncü maddeleri uyarınca cezalandırılmalıdır.

SIZDIRILMASINA NEDEN OLDU: Çiçek; yazıyı, belirlenemeyen bir şekilde bazı kişiler aracılığıyla basında yer alarak aleniyete kavuşmasını sağlamak suretiyle, astlıküstlük münasebetlerini zedeleme suçunu işlemiştir. Bu nedenle ASCK'nın 95/4 ve TCK'nın 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmalıdır.

TSK'DAN İHRAÇ EDİLMELİ: Hükmedilecek hapis cezasının süresine göre veya takdiren, şüpheli ASCK'nın 30'uncu maddesi uyarısınca Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarılmalıdır.

İDDİALAR KABUL EDİLEMEZ: Yazıda öngörülen ve gerçekleşmesinin planladığı iddia edilen faaliyetlerin, hiçbir Türk vatandaşı tarafından kabul edilmesi mümkün olmadığı gibi içerisinden çıktığı milletinin bir parçası olan TSK'nın hiçbir mensubu tarafından da kabul edilmeyeceği açıktır.

HEDEF KOMUTA KADEMESİ: Sabit olan eylemiyle şüphelinin, Türk Silahlı Kuvvetler Personeli'nin, komuta kademesine olan güven hissini yok etmeyi amaçladığı kanaatine varılmıştır.

TSK İLE MİLETİN ARASI AÇILMAK İSTENİYOR: Ülkemizde son dönemde yaşanan gelişmeler birarada değerlendirildiğinde, bu yazının tamamıyla milletimiz ile ordusunun arasını açmak, milletin gözünde TSK'nın itibar ve güvenirliliğini azaltmak amacıyla hazırlandığına ilişkin güçlü bir kanaat ortaya çıkmıştır.




Cnn Türk