Türk spor basınının duayen ismi Halit Kıvanç, önceki gün hayatını kaybetmişti. 97 yaşında aramızdan ayrılan Kıvanç, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1945-46 öğretim yılında mezun olduktan sonra bir süre hakimlik yapan Halit Kıvanç, hakimlikten ayrılıp 23 Ağustos 1950 tarihinde İstanbul Barosu'nda avukatlık stajına başladı. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu’nun 1951 tarihindeki toplantısında, Halit Kıvanç’a staj belgesi verilmesi kararlaştırıldı. 2808 sicil numarasıyla İstanbul Barosu’na kaydı yapıldı.

Avukat Halit Kıvanç, tıpkı hakimlikte olduğu gibi kısa bir süre sonra ‘fiilen avukatlık yapmadığı için kaydının silinmesini’ istedi. 11 Mart 1952 günü de kendisinin isteği üzerine adının İstanbul Barosu levhasından silinmesine karar verildi.

Türk spor basının duayeni Halit Kıvanç, Zincirlikuyu Camii'ndeki cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Medyanın yoğun ilgi gösterdiği cenaze törenine, Halit Kıvanç'ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç, İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Elif Çalışkanı; spor, sanat, siyaset  ve iş dünyasından çok sayıda sevenleri katıldı.

İşte o tarihi staj belgesi;