CİNSEL İSTİSMAR DOLANDIRICILARI

Avukat Cenk Ersoy, kendisine ulaşan vatandaşların başına gelen olaylarda genel olarak sosyal medyada kadın profilleri oluşturup erkeklerle cinsel içerikli sohbetler edildiğini, ardından konuştukları erkeklere tekrar ulaşıp “Konuştuğunuz kız 15-16-17 yaşında, bu eylem 'Çocuğun cinsel istismarı' suçuna giriyor. Bu suç uzlaştırmaya tabidir. Arabulucu olarak ben atandım. Uzlaşmanız gerekiyor, savcı ile görüşüp dosyanızı kapatacağım” gibi şeyler söyleyip çok yüksek meblağlar istendiğini belirtti.

ADALET BAKANLIĞI AMBLEMLİ PROFİL

hukukihaber.net’e konuşan Ersoy, “İstanbul barosuna bağlı avukattım. Bir gün telefonuma bir mail geldi. Mailde bir vatandaş, avukatlık kimlik kartımın kullanılarak kendisini dolandırmaya çalışanlar olduğunu söyledi. Ardından bana aralarında geçen sohbeti paylaştı. Bu şahıslar avukatlık kimlik kartımı kullanarak; Adalet Bakanlığı amblemli profil fotoğraflı Whatsapp hesapları ile insanları dolandırmaya çalışıyor.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUN

“Artık tarafıma her gün Türkiye’nin farklı şehirlerinden bir çok kişi ulaşmaya başladı. Bana ulaşan ve mağdur edilmeye çalışan herkese; bu kişilerin dolandırıcı olduğunu, asla ve asla para göndermemeleri gerektiğini, kendilerini avukat olarak tanıtıp para isteyen kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini ilettim. Kendim de artık dayanılmaz hale gelen bu durum sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldım. Avukatlık kimlik kartımın ve ismimin kullanılması sebebiyle ben de bu şahıslardan şikayetçi oldum.” dedi.