'Anam, Bacım, Avradım' adlı tiyatro oyununu Adana Barosu Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Yurdagül Gündoğan, Avukat Gülcihan Türe, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, avukatlar ve davetliler izledi.

İnan Yılan'ın yazıp, N. Fırat Demirağ'ın yönettiği iki perdelik tiyatro oyunu, davetlilerden tam not aldı.

Oyunun sonunda Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, performansından dolayı oyunda rol alan tüm meslektaşlarını sahneye çıkarak tebrik etti ve çiçek takdim etti.
Avukat Çıtırık şöyle konuştu:
"Kadının cinsel yönden sömürülerek bir meta haline getirildiği, kadın cinayetleri ve çocuk gelinlerin yaşandığı, kadına yönelik ayrımcılığın toplumun her aşamasında görüldüğü ve bu durumun yasalarına kadar yansıyan bir ülkenin hukukçularıyız. Biz bundan utanmaktayız. Bu oyunda sözünü ettiğim kötü olayları bizlere bir kez daha anımsatmıştır. Rol alan tüm arkadaşlarıma en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Emekleri için ne kadar teşekkür etsek azdır.
Türkiye'de 64 yıllık bir devlet kurumu Devlet Tiyatrolarının, Opera ve Bale Genel Müdürlüğü'nün, Güzel Sanatlar Müdürlüğü'nün kapanarak yerine her aşamasında siyasi iktidarın müdahale edeceği bir yapı oluşturulmak istenmektedir. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 11 kişi belirlenerek doğrudan doğruya bakanlar kurulu tarafından atanacaklar ve tiyatrolara her türlü desteğin de ortadan kaldırılacağı bir yasa tasarı aşamasında olmasının da üzüntüsü içerisindeyiz. İkinci dünya savaşında kapanmayan tiyatrolar vardı. Ama 'sanatın içine tükürenlerin', temel eserlere 'ucube' diyen zihniyetin yönettiği bir ülkede Adana Barosu ve onun Tiyatro Topluluğu hem toplumsal gerçekliklere hem ülke sorunlarına duyarlılığı ile çıtasını daha da yükseltecek ve bu tiyatrolar kapanmayacak. Sizlerle birlikte daha özgür, daha çağdaş bir ülkenin hukukçuları olmayı arzu ettiğimizi belirterek saygılar sunuyorum"

Baro Genel Sekreteri Avukat Veli Küçük de, 3 yıl önce başlayan serüvenin bugün geldiği noktanın inanılmaz olduğunu belirterek, "İzlerken profesyonel oyuncular kadar başarılı olduklarını bizlere yansıttılar. Kendilerini ve bugünlere gelmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Avukat Çıtırık, oyunun yönetmeni N. Fırat Demirağ'a teşekkür çiçeği takdim etti. Demirağ da, avukatların tiyatroya karşı bu kadar sıcak ve ilgili olmasının tüm topluma örnek olması gerektiğini vurguladı. Baro Genel Sekreteri Avukat Veli Küçük, Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Avukat Uğur Aydıngül'e, Yönetim Kurulu üyemiz Avukat Zehra Bulut da, oyunda rol alan tüm oyuncular adına Avukat Cemile Okyay'a teşekkür çiçeği takdim etti.

Oyunun ardından Adana Barosu tarafından Tiyatro bahçesinde verilen kokteylde izleyenlerle, oyuncular biraraya geldi ve gecenin tadını hoş sohbetle değerlendirdiler. (hukukihaber.net)