Festival Başkanı Adem Sözüer: "Şiarımız olan 'Herkes İçin Adalet' demeye devam ediyoruz"

Festival Başkanı Adem Sözüer " Dünyadan sinemaya gönül vermiş yönetmen, oyuncu, yapımcı ve hukukçuları ağırladık. Şiarımız olan 'Herkes İçin Adalet' demeye devam ediytoruz" dedi.

Festival Direktörü Bengi Semerci: "Özellikle gönüllü ekibimize çok teşekkür ediyorum"

"Herkes İçin Adalet" temasıyla düzenlenen 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Direktörü Bengi Semerci, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Sunucularımız Pınar Altuğ Atacan, Hakan Bilgin'e, İstanbul Üniversitesi'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Kültür Bakanlı'ğına ve gönüllü ekibimize çok teşekkür ediyorum" dedi. 

"Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülü: "Fani Dizeler"

Uluslararası "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" en iyi film ödülünü "Fani Dizeler" filmi aldı. Ödül, filmin yönetmeni Alireza Khatami ve Ali Asgari'ye iletilmek üzere film ekibine teslim edildi. Ortak yönetmen Ali Asgari video mesaj ile Filistin halkını selamladığını belirterek ödül için teşekkür etti.

"Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması" "Jüri Özel Ödülü": "Hayat Yükü"

Uluslararası "Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması"  jüri özel ödülü "Hayat Yükü" filmine verildi. Ödül filmin yönetmeni Amr Gamal'a iletilmek üzere festival komitesine verildi.

"Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması" en iyi film ödülü: "Sarı"

"Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması" en iyi film ödülü "Sarı" filmine verildi. Ödül yönetmen Erhan Esas'a iletilmek üzere festival komitesine verildi.

           .

"Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması" jüri özel ödülü ödülü: " Ben, Sen, O, Biz, Siz, Onlar"

"Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması" jüri özel ödülü ödülü "Ben, Sen, O, Biz, Siz, Onlar" filmine verildi. Ödül filmin yönetmeni Sevin Yaman'a takdim edildi.

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" en iyi belgesel film ödülü: "Beyaz Dağın Çocukları"

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" kategorsinde en iyi belgesel film ödülü "Beyaz Dağın Çocukları" ne verildi. Ödül filmin yönetmeni Yalçın Çiftçi'ye verildi. 

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" Jüri Özel Ödülü: "Suriyeli Kozmonot"

"Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması" kategorsinde Jüri Özel Ödülü "Suriyeli Kozmonot" filmine verildi. Ödül Enis Özkul'a verildi.

"Öğrenci Jürisi Ödülü": "Karganın Uykusu"

"Öğrenci Jürisi Ödülü" ise "Karganın Uykusu" filmine verildi. Ödül filmin yönetmeni Tunahan Kurt'a öğrenci jürisi tarafından takdim edildi.

Habertürk Seyirci Ödülü: "Yeşil Hudut"

"Habertürk Seyirci Ödülü" filmi seyreden izleyicilerin oylarıyla belirlendi. Bu yıl izleyici "Yeşil Hudut" filmini ödüle layık gördü. Ödülü, filmin yönetmeni Agnieszka Holland'e verildi. Bir sonraki yıl festival filmlerini seyredecek kişiler izleyicilerin huzurunda çekilişle belirlendi.

SİYAD Jürisi Ödülü "Deniz Kızı"

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) jürisi; Aslı Ildır, Rıza Oylum ve Sezen Sayınalp'den oluştu. Jüri ödülü "Deniz Kızı     " filmine layık buldu. Ödül, filmin yönetmeni Sepideh Farsi'a verilmek üzere Alin Taşçıyan'a verildi. tarafından verildi. 

Sinema profesyonelleri VisionIST "Endüstri Günleri"nde buluştu

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde bu yıl beşincisi düzenlenen VisionIST "Endüstri Günleri"nde ise sinema profesyonelleri Beyoğlu Metrohan'da sinemaseverlerle bir araya getirildi.

Atölye, Panel ve Ustalık Sınıfından oluşan VisionIST'de Endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi. VisionIST 'Endüstri Günleri' Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Youtube platformundan canlı gerçekleştirildi.

Akademik Program “İfade Özgürlüğü”

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali akademik programı, 17 Kasım– 23 Kasım tarihleri arasında 'İfade Özgürlüğü” temasıyla gerçekleştirildi.

Ödül töreni sonrası gösterim

Festivalin ödül töreni ardından, Atlas 1948 ve Kadıköy Sinemalarında, Noora Niasari'nin yönettiği  'Shayda' filmi gösterildi.

Fani Dizeler

Ayeh Haye Zamini

Terrestrial Verses

DCP / Renkli Color / 77’

Farsça; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı 

İran, 2023

Yönetmen Director
Alireza Khatami, Ali Asgari

Senaryo Screenplay
Alireza Khatami, Ali Asgari

Oyuncular Cast
Bahram Ark, Arghavan Shabani, Servin Zabetian, Sadaf Asgari, Faezeh Rad, Hossein Soleymanı, Majid Salehi, Farzin Mohades, Gouhar Kheir Andish, Ardeshir Kazemi

Film, öğretmenlerden bürokratlara çeşitli toplumsal otoriteler tarafından kendilerine dayatılan kültürel, dini ve kurumsal kısıtlamaların üstesinden gelen, hayatın her kesiminden sıradan insanların izini sürüyor. Mizahi ve dokunaklı olan bu kısa anlatılar, zorlukların ortasındaki insanların gücünü ve kararlılığını yakalayarak karmaşık bir toplumun incelikli bir portresini sunuyor.