Sağkan'a TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Yönetim Kurul Üyesi Av. Melih Yardımcı'nın eşlik ettiği açılışa Vali Nurtaç Arslan, Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan da konuk oldu. Törende ev sahibi Bartın Barosu Başkanı Ferhat Parlatır'ın yanı sıra Düzce Barosu Başkanı Av. Taner Çakır, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman, Karabük Barosu Başkanı Av. Emrah Köklü, Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, Zonguldak Barosu Başkanı Av. Türker Kapkaç ile avukatlar katıldı.
Bartın Barosu Başkanı Av. Ferhat Parlatır açılışta yaptığı konuşmada 1930 yılında kurulan Bartın Barosu'nun çalışmalarını her zaman başka binalarda yapmak zorunda kaldığını söyleyerek, Baro tarafından alınan arsa üzerinde TBB tarafından inşa edilen hizmet binasının tamamlanmasının Bartın Barosu'nun gücüne güç katacağını ifade etti. Parlatır, binanın yapımına emeği geçenlere teşekkür etti.
TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan da konuşmasında, "Burada sadece bir hizmet binasının açılışını yapmıyoruz" vurgusunda bulunarak, "Bu binanın içerisinden yüzlerce hukukçu, başta Bartın ilimizde olmak üzere tüm ülkemizde, yurttaşlarımızın hak arama hürriyetlerinin korunmasında savunma hakkını temsilen yer alacaklar. Hukuka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranmaya yemin ederek bu binadan çıkacaklar" dedi.
Hukukçuların haksızlık kimden gelirse gelsin ve kime dönük olursa olsun din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın mağdurun yanında yer almaya ant içerek mesleğe başladıklarını kaydeden Sağkan, "Filistin'deki katliam sürecinde uluslararası aktörlerin ve uluslararası hukuk kurumlarının sessiz kaldığı bir dönemde, Türk hukukçularının kimlik ayrımı yapmaksızın insan haklarını savunmasının önemini bugün tüm dünyanın anladığı ve idrak ettiği inancındayım" ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, açılışta yaptığı konuşmada; savcı, hakim, avukat bir arada olmadıktan sonra adaletin, dolayısıyla hukuk devletinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Avukatlarımızın başarısı yargının başarısı, avukatlarımızın başarısı haklının başarısı" dedi.
UYAP, elektronik duruşma, elektronik tebligat, e-celse, mobil avukat gibi sistemleri avukatlardan gelen öneriler doğrultusunda geliştirme gayretinde olduklarını kaydeden Bakan Tunç, hukuk eğitimine verdikleri öneme vurgu yaptı. YÖK Başkanı ile görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Tunç, "190 bine kadar yükselen kontenjan 120 bine düştü. Yüksek puanlı öğrenciler avukat olabilsin diye, bunu 100 binin altına düşürmek için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Bakan Tunç, bundan sonra hukuk fakültesinden mezun olanların direkt baroya başvuramayacaklarının altını çizerek, "Avukatlık stajına başvurabilmek için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavını kazanmaları gerekiyor. Eylül sonunda bu sınavı ilk kez yapacağız. Hakim, savcı yardımcılığına girebilmek için de bu sınavı kazanmak gerekecek. Niteliği daha da artırarak vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden, adalet hizmetlerinden daha fazla faydalanabilmelerinin, daha kaliteli hizmet alabilmelerinin yolunu açmaya devam edeceğiz" dedi.
MESLEK USTALARINA PLAKET
Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyeleri akşam da meslek ustaları için düzenlenen plaket törenine katıldı. Sağkan, meslek üstatlarına uzun yıllar verdikleri hak ve adalet mücadelesi için teşekkür ederek Baro Başkanı Av. Ferhat Parlatır ile birlikte plaket takdim etti.
Sağkan ve beraberindekiler Bartın'da Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya'yı da makamında ziyaret etti.
Haber ile ilgili Görseller
Görüntüle