Gündoğdu, bekçilerin fazla çalışma ücretinin yeni kanuna rağmen hala 1966 yılında çıkartılan 772 Sayılı Kanun'a göre hesaplandığını belirterek, kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi. Eski kanuna göre hesaplanan fazla çalışma ücretlerinin iptal edilerek yeni kanun kapsamında hesaplanması için yargıya başvuran Gündoğdu, "2008 yılında çıkartılan 5757 Sayılı Kanun ile yardımcı hizmetler sınıfından, emniyet hizmetleri sınıfına alındık. Yapılan kanun değişikliğine rağmen yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara ödenen mevcut fazla çalışma oranı yüzde 19. 

Şu an emniyet hizmetleri sınıfında olan memurlara ise yüzde 46 fazla çalışma ücreti ödeniyor. Bizler 5757 Sayılı Kanun ile emniyet hizmetleri sınıfına dahil olmamıza rağmen hala 1966'da çıkartılan 772 Sayılı Kanun'dan özlük haklarımız veriliyor. Bu durum eşitlik ilkesine aykırıdır.’’ diye konuştu.
 
Bingöl Asliye Hukuk Mahkemesi kanalıyla Elazığ 2. İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kaybettiğini anlatan Gündoğdu, bu kez dosyayı Danıştay’a taşıdığını belirtti.