TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projeyle il merkezi ve ilçelerde bulunan yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç insanlara bulundukları ortamda temizlik ve bakım hizmeti veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, projeyle üçer kişilik personel ayda bir gün ziyaret ettikleri yaşlıların, ev temizlikleri, çamaşır ve bulaşık işlerine kadar tüm ihtiyaçlarını gideriyor.

Yaşlı insanların yalnızlığı paylaşılarak, onların hayata tutunmaları sağlanırken, proje ile yüzleri bir nebze olsun gülüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaşlı vatandaşların şehrin ve ülkenin önemli değerleri olduğunu ve bu değerlere her zaman sahip çıkılması gerektiği belirtti.

Kendi temizliklerini yapmakta zorlanan yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşların tespit edilerek, onlara evde bakım ve temizlik hizmeti sunduklarını aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak, halkımıza her anlamda hizmet verirken, kendi ihtiyaçlarını gideremeyen, yaşlı ve hasta vatandaşlarımızı da düşünerek evde temizlik hizmetlerini gerçekleştiriyoruz. Vermiş olduğumuz bu hizmet, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmektedir. Toplumsal dayanışmanın bir örneği olarak, vermiş olduğumuz hizmet, bundan sonra da büyüyerek devam edecek."

Proje kapsamından 11 ilçede toplamda 852 hanede yaşlı ve engellilerin temizlik ve bakım hizmetleri yapıldığı bildirildi.