Bunun içinde öncelikli olarak su tahliye hortumunun yükseklik durumunun kontrol esilmesi gerekir. Çünkü çok alçak seviyede olması böyle bir durumun oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden Bosch Servisi uzman teknikerleri, çamaşır makinesinin su tahliye hortumunun en düşük 40 cm. en yüksek 100 cm seviyesinde kullanılmasını önermektedir.

Çamaşır makinesinin su tahliye hortumunun pozisyonu ile ilgili olarak bir sorun söz konusu değil ise program aygıtında bir arıza olabileceği gibi program aygıtına su seviyesine ulaşıldığını belirtecek, sinyalinde gelmemesi söz konusu olabilir. İşte bu tip durumlarda mutlak suret ile çamaşır makinesinin aldığı suyu yıkama yapmadan geri boşaltması şeklinde bir şikayet ile Arçelik Servisi merkezine iletilmesi gerekmektedir. 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet veren iletişim numaraları üzerinden ulaşılabilen Arçelik Servisi merkezinin uzmanları, en kısa zaman dilimleri içerisinde ilgili adrese ulaşabilmektedir. Çünkü bölge genelinde her zaman müdahale için hazır durumda bulunan tam donanımlı servis araçları, gelen arıza bildirimlerinde en hızlı şekilde adrese ulaşabiliyor.

Tam donanımlı servis araçlarında çamaşır makinesinin modeline göre ihtiyaç duyulabilecek teknik parçaların ve tabii ki orijinal yedek parçaların bulunuyor olması sayesinde bu tip çamaşır makinesi arızaları yerinde çözüme kavuşturulabiliyor. Böylelikle makinenin servis aracına alınarak, Çekmeköy Bosch Servisi merkezine getirildikten sonra onarılması ve sonrasında tekrar geri taşınması gibi gereksiz şekilde zaman kayıplarına neden olarak, tüketici mağduriyetine yol açabilecek hizmet anlayışından uzak bir çözüm sağlanabiliyor. Bu sayede de çamaşır makinesinin en kısa zaman dilimleri içerisinde yeniden ilk günkü performans ve dayanıklılığında herhangi bir sorun olmadan kullanımının gerçekleştirilebilmesi güvencesi de verilebiliyor.